Hjem Centralforeningen for stampersonel

Forårskonferencen blev afsluttet med fri debat

Forårskonferencen sluttede lørdag med debat af fremtidens muligheder - og krav - til forsvarets ansatte

Lørdag 18/04 2015 - Kongres & Konferencer

Ansøgningssystem, uddannelse, kompetenceudvikling.

Forsvaret er forandret, og det stiller krav til alle dem, der arbejder inden for hegnet. Men det giver også muligheder.

Det var oplægget på den sidste dag på CS' forårskonference, der blev brugt på fri debat mellem de mange tillidsrepræsentanter.

Til at sparke debatten i gang gav først CS formand Jesper K. Hansen et oplæg om CS' visioner om de fremtidige muligheder for de ansatte i forsvaret. Blandt andet det nye ansøgningssystem.

- Der er nok nogle, der vil spørge, om vi nu skal tale om ansøgningssystemet igen. Til det kan jeg kun sige ja, det skal vi, for det er bare hamrende vigtigt, at vi hver især forholder os til det, sagde Jesper K. Hansen.

For CS er uddannelse og kompetenceudvikling kerneområder i fremtiden. Specialkonsulent Flemming Fage Sørensen gav efter formanden et oplæg om, hvorfor det er vigtigt at bruge flere kræfter på kompetenceudvikling, og hvordan det kan gøres.

Overenskomst og gæstetaler
Forårskonferencen startede fredag, hvor CS formand Jesper K. Hansen præsenterede den nye overenskomst.

Derefter havde de knap 100 tillidsrepræsentanter mulighed for at komme i detaljen med den nye organisationsaftale samt aftalen om tillægsdannelse.

Konferencens gæstetaler var 3F formand Per Christensen, der gav tillidsrepræsentanterne sit syn på udfordringerne for fagbevægelsen.

Af Helle Kolding