Hjem Centralforeningen for stampersonel

Taksøe opfordrer til prioritering

CS formand Jesper K. Hansen glæder sig over, at ambassadør Taksøes rapport er så klar og præcis i sin udformning, og ikke kun opfordrer til øgede midler til forsvaret, men også en klar prioritering af opgaver og fokus på nationale interesser

Mandag 02/05 2016 - Politik | Helle Kolding

Så kom den længe ventede Taksøe-Rapport, hvor diplomat og ambassadør har lavet en udredning om dansk udenrigs –og sikkerhedspolitik. Udredningen indeholder først og fremmest en række anbefalinger, og for forsvaret gælder anbefalinger både tilførsel af flere økonomske midler og en prioritering af opgaver.

-Det er netop det, vi gang på gang har sagt til politikerne, og nu understreger denne rapport behovet for, at vi får en prioritering af opgaver. Ikke kun en prioritering af det vi skal, men også en beslutning om det, vi så ikke skal, siger CS formand Jesper K. Hansen.

CS formanden glæder sig også over den meget klare opfordring til landets politikere om at leve op til NATO-forpligtelserne.

Taksøe-rapporten blev præsenteret for offentligheden ved et pressemøde i Udenrigsministeriet her til formiddag. Her fortalte ambassadør Peter Taksøe-Jensen selv om udredningerne, og understregede, at hans anbefalinger går på at fokusere på, hvad der er nationale interesser og hvad der tjener Kongeriget Danmark bedst muligt, når der skal diskuteres fremtidig udenrigs –og forsvarspolitik. Herunder også øget fokus på Arktis og truslen fra Øst, i form af en betydelig russisk oprustning.

-Netop derfor er det vigtigt, at Danmark lever op til at blive en seriøs partner i NATO, og at forsvaret tilføres flere midler. Vi må erkende, at den forsikringspolice, Danmark har tegnet for at sikre sig er steget, forklarede Peter Taksøe-Jensen.

Jesper K. Hansen glæder sig over, at rapporten så klart opfordrer politikerne til nytænkning og at lægge en ordentlig og grundig strategi for mål og visioner.

-Det er tid til at tale langsigtede visioner for forsvaret, tid til at gå væk fra denne "stepstone" politik, hvor der hoppes fra sten til sten. Tale om, hvad forsvaret bidrager med til velfærdssamfundet, så danskerne kan forstå de mange og komplekse opgaver, som forsvaret, hver eneste dag bidrager med. Der skal skabes ro om forsvaret, så vi igen kan fokusere på opgaverne, så forsvaret igen kan blive en seriøs partner i NATO, fastslår Jesper K. Hansen.

Rapporten kan læses i sin helhed via Udenrigsministeriets hjemmeside: http://um.dk/da/Udenrigspolitik/aktuelle-emner/dansk-diplomati-og-forsvar-i-en-brydningstid/