Hjem Centralforeningen for stampersonel

Forsvarets lønindeholdelse af tillæg er ikke tilladt

Det er i strid med reglerne, når forsvaret automatisk opkræver en tilbagebetaling af uretmæssige tillæg over lønnen

Torsdag 16/06 2016 - Fagligt - Økonomi | Af Kenneth Skov Jensen

CS oplever i øjeblikket flere sager, hvor medlemmer automatisk trækkes i deres løn, hvis de skal tilbagebetale tillæg, som forsvaret hævder, de ikke har været berettigede til.

Men det er faktisk ikke tilladt, at Forsvaret automatisk trækker pengene over lønnen. Det der kaldes lønindeholdelse.

Derfor er opfordringen fra CS, at bliver man mødt med tilbagebetalingskrav, skal man ikke acceptere, at beløbet tilbageholdes på lønsedlen.

- Forsvaret må ikke lave en lønindeholdelse uden accept fra den ansatte, og den ansatte skal altid tilbydes en afdragsordning, hvis der er penge, der skal betales tilbage, siger CS medlemskonsulent Torben Bratved, som inden for de seneste uger har modtaget usædvanligt mange opkald af denne type.

Sagerne drejer sig om tillæg, som ansatte har modtaget i op til flere år, men som forsvaret hævder, de ikke har været berettigede til af forskellige årsager.

I disse sager skal forsvaret i stedet lave et tilbagebetalingskrav, for tillæg, som muligvis har været modtaget uretmæssigt.

Sket for dig? Ring til CS
CS opfordrer medlemmer til at kontakte sekretariatet, hvis de mødes med tilbagebetalingskrav af tillæg. For er tillægget modtaget i god tro, mener CS ikke, at pengene skal tilbage betales.

- Har man modtaget tillæg, man ikke er berettiget til, så er det rimeligt nok, at forsvaret stopper betalingen, men da disse tillæg i langt de fleste tilfælde vil være modtaget i god tro, skal de efter vores opfattelse ikke tilbagebetales, siger Torben Bratved.

Medlemmer kan også skrive direkte til CS på Facebook, og så vil beskeden blive givet videre til Torben Bratved.

 

Kontakt

Torben Bratved
Medlemskonsulent
Tlf.: 36 90 89 33