Hjem Centralforeningen for stampersonel

Regeringen har fremlagt 2025-plan

Læs CS formandens reaktion på regeringens nye helhedsplan for Danmark

Tirsdag 30/08 2016 - Politik | Af CS formand Jesper K. Hansen

Statsministeren har tirsdag fremlagt regeringens ”helhedsplan” for 2025. Som nogle af jer måske har set på Facebook og Twitter, er der nogle fokuspunkter, som berører os og forsvaret. Der er særligt to punkter, som jeg vil fremhæve for jer:

Småpenge til national sikkerhed
Der er afsat 800 mio. kr. til national sikkerhed i regeringens plan. Pengene skal fordeles på politiet, forsvaret og indsatsen mod terror, skriver regeringen, men det skuffer mig at danskernes sikkerhed ikke fylder mere Jeg savner reelt indhold i planen for, hvad disse 800 mio. kr. skal bruges til. Vi taler om et beløb, der ikke engang svarer til en tredjedel af det, forsvaret alene blev beskåret med ved forliget, så jeg mangler at se, hvordan de skal gøre en egentlig effekt.

Det vil jeg spørge ind til hos politikerne.

Imod at hæve pensionsalder i forsvaret
CS har også stort fokus på den del af planen, som skal finansiere regeringens ambitioner. Her er et af forslagene, at pensionsalderen hæves med seks måneder for alle, der er født 1. januar 1958 eller senere.

Der er ikke flere detaljer om denne del endnu, men jeg vil arbejde for, at denne del ikke rammer forsvarets ansatte med lavere pligtig afgangsalder. Vi lever allesammen længere, men vi bliver nedslidt meget forskelligt alt efter vores arbejde, så den forskellighed må også afspejle sig i afgangsalderen.

Det er kun et oplæg
Lad mig også lige gøre opmærksom på, at regeringens plan kun er et oplæg, og at planen først skal forhandles hjem med de øvrige partier i Folketinget. Det arbejde starter Lars Løkke Rasmussen på fredag.

CS følger op på regeringens plan efterhånden som der kommer flere detaljer til. Har I spørgsmål i forbindelse med planen og dens detaljer, er I velkomne til at henvende jer til CS huset.

Af CS formand Jesper K. Hansen