Hjem Centralforeningen for stampersonel

Ny forsvarsminister: En spændende udfordring

Tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen afløser partifællen Peter Christensen som ny forsvarsminister efter den rye regeringsrokade

Mandag 28/11 2016 - Politik | Helle Kolding

Der var travlhed på Amalienborg her til formiddag, da ikke færre end 22 nye minstre skulle præsenteres, og nogle enkelte ministre sige pænt farvel til Dronningen.Blandt de nye ministre er et - i mange andre sammenhænge - meget kendt og erfarent ansigt. Nemlig tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen, V. Han kan fra i dag af kalde sig for forsvarsminister, og på den post afløser han partifællen Peter Christensen, der altså så kun fik lidt over et år i ministerstolen.

-Det bliver en spændende udfordring. Det glæder jeg mig til, sagde Claus Hjort Frederiksen, da han blev spurgt om sit nye job på vej ind til majestæten.

-Der er et stort forsvarsforlig, der venter forude, så der skal nok blive noget at se til, nåede han lige at tilføje, inden ministerbilen forsvandt ind på Amalienborg slotsplads.

Det var en stor overraskelse hos de fleste, at den tidligere finansminister netop skulle få forsvaret som nyt ministerområde. Men for få måneder siden besøgte selsvamme Claus Hjort Frederiksen de danske udsendte soldater i Irak, i øvrigt sammen med kollegaen Peter Christensen, og den gang forlød det, at det blandt andet skete på grund af Claus Hjort Frederiksens interesse for forsvaret.

CS formand Jesper K. Hansen byder den nye minister velkommen.

-Mange tak til Peter Christensen, der har gjort det godt i den korte tid han fik på posten. Forsvar og beredskab skal styrkes, så vores fælles forsikring bliver fuldt dækkende i forhold til de udfordringer, vi står over for. Jeg er sikker på, at Claus Hjort Frederiksen med sit store kendskab til politik og sin nære tilknytning til regeringens inderste kreds, vil være en stærk og markant forsvarsminister, siger Jesper K. Hansen.

Peter Christensen blev ikke valgt til Folketinget ved seneste valg, men blev hentet ind som minister da tidligere forsvarsminister Carl Holst trak sig. Han har som minister blandt andet været med til at indgå kontrakten om de nye kampfly og skiftet departementschef i ministeriet. Senest har han været med til at ansætte en ny forsvarschef.