Hjem Centralforeningen for stampersonel

Kampfly trækkes hjem fra Syrien og Irak

Efter seks måneders mission vender de danske F16-fly hjem igen i denne måned

Fredag 02/12 2016 - Flyvevåbnet - Int. missioner | Af Kenneth Skov Jensen

På Christiansborg er der fredag orienteret om, at de danske F16-kampfly trækkes hjem fra missionen over Irak og Syrien som planlagt.

De syv kampfly har midt i december været afsted i det halve år, missionen fra start var berammet til.

- Det bør jo egentlig ikke være en nyhed. Politikerne har selv dimensioneret forsvaret sådan, at kampflyene kan være ude i seks måneder, og det har de så været nu, siger CS formand Jesper K. Hansen.

Formanden tilføjer, at det er positivt, at politikerne holder sig til den tidsramme, der lå fra starten af missionen.

Læs også: Tre bidrag skal seks måneder til Syrien 

- Fighter Wing Skrydstrup er hårdt spændt for, så det er vigtigt for folkene, at de planlagte missioner også bliver overholdt. Samtidig er det også vigtigt, at politikerne nu husker at respektere den restitutionstid, folkene har behov for, inden de vil have kampfly afsted igen, siger Jesper K. Hansen.

Kampflyene har ifølge forsvaret egne missions-opdateringer fløjet 256 missioner fordelt på overvågning, indhentning af efterretninger og bombemissioner, hvor der i alt er anvendt 339 præcisionsbomber.

Allerede i begyndelsen af det nye år skal kampflyene ud af landet igen, når flyvevåbnet skal deltage i øvelsen Winter Hide 2017.

Forsvaret deltager fortsat i operation Inherent Resolve i Irak med radarbidrag, specialtropper og træningsbidrag. Derudover har et transportfly også bidraget til missionen, men også det trækkes hjem nu.

Læs også: Næste gang tager vi Mosul

Læs også: Ved porten til Irak