Hjem Centralforeningen for stampersonel

Bartram har overdraget kommandoen

I sine fem år som øverste chef har Peter Bartram stået i spidsen for forsvaret under en af de største omstruktureringer i nyere tid. Tirsdag kunne han give opgaven videre til sin afløser ved en ceremoni på Hærens Officersskole

Tirsdag 10/01 2017 - Forsvarsledelse | Af Kenneth Skov Jensen

Peter Bartram har 10. januar 2017 overdraget kommandoen over forsvaret til general Bjørn Bisserup ved en parade på Hærens Officersskole på Frederiksberg Slot i København.

Peter Bartram kan se tilbage på fem udfordrende år som forsvarets øverste chef. Her har han stået i spidsen for at implementere et forsvarsforlig, der bød på en af de største omstruktureringer i nyere tid.

Sideløbende blev forsvaret pålagt at finde besparelser i milliard-klassen bl.a. ved massive udliciteringer og forringede ansættelsesforhold til følge.

- Det er nok ingen hemmelighed, når jeg siger, at det ikke har været den letteste tid at være forsvarschef i Danmark, siger CS formand Jesper K. Hansen, der selv deltog i kommandooverdragelsen.

For som forsvarschef har Peter Bartram også været skydeskive for alle de konsekvenser, både omstruktureringerne og besparelserne har medført for de ansatte.

- Som forsvarschef bliver man meget let personificeringen af de politiske beslutninger og konsekvenserne for medarbejderne - også i situationer, hvor det måske ikke er berettiget. Man skal være gjort af et solidt stof, for at bestride posten, og det må have givet søvnløse nætter på den konto for Peter Bartram, siger Jesper K. Hansen.

Ved kommandooverdragelsen anerkendte CS formanden den nu afgåede forsvarschef for, at samarbejdet mellem forsvarschefen og de faglige organisationer på trods af udfordringerne har været godt.

- Vi har ikke altid været enige om tingene, men samarbejdet og dialogen har alligevel været konstruktivt, målrettet og tillidsfuldt, og det har jeg takket Peter Bartram for, siger Jesper K. Hansen.

Læs også: Tak for kampen FC

Nu overtager General Bjørn Bisserup forsvarets tøjler, og CS formanden har store forventninger til samarbejdet mellem forsvarschefen og de faglige organisationer. Det er afgørende, at de faglige organisationer bliver inddraget i de beslutninger, der bliver taget i forsvaret, og Jesper K. Hansen er overbevist om, at den nye forsvarschef deler den holdning.

- Jeg har de seneste år oplevet Bjørn Bisserups konstruktive tilgang til samarbejde og dialog med os både da han sad som stabschef i Forsvarskommandoen og senere som direktør for koncernstyring i Forsvarsministeriet, så det forventer jeg, at han fortsætter, siger Jesper K. Hansen.