Hjem Centralforeningen for stampersonel

Husk kortet

Identifikationspapirer er vigtige at have med, når der køres i forsvarets køretøjer

Torsdag 09/02 2017 - Materiel | Helle Kolding

I forbindelse med en voldsom bilulykke, der fandt sted i nærheden af Birkerød sidste weekend og involverede en civil personbil og et militært køretøj, skrev adskillige medier, at politiet havde svært ved at identificere de tilskadekomne, da flere af dem ikke havde nogen identifikationspapirer på sig.

Det har fået flere til at stille spørgsmålet, om hvorvidt man skal have identifikationspapirer på sig, når man kører i et militært køretøj. Meget enkelt og hurtigt svaret, kan man slå fast, at det skal man.

Umiddelbart har medierne ikke præciseret hvem af de involverede, der manglede identifikationspapirer, kun at politiet måtte bruge ekstra tid på at identificere tilskadekomne, fordi papirerne manglede.

Militærpolitiet oplyser til almindelig orientering, at når man befinder sig i et militært køretøj, skal man have et godkendt (af Forsvarets myndigheder/personel) ærinde, og desuden være i besiddelse af et id-kort for militært eller civilt ansatte i forsvaret/hjemmeværnet, og for chaufførens vedkommende også et godkendt kørekort.

Så husk kortene, når der køres i forsvarets biler, så der i hvert fald ikke er tvivl om, hvem I er, hvis uheldet skulle ske.