Hjem Centralforeningen for stampersonel

Flere penge er ikke nok

Der skal også fokuseres på at få forsvaret tilbage på sporet som en god og attraktiv arbejdsplads, og et sted man gerne vil være, pointerer CS formand.

Torsdag 16/02 2017 - Forsvarsforlig | Helle Kolding

-Flere penge gør det ikke alene. Vi skal først og fremmest se at få gjort arbejdsbetingelserne for vore kolleger rundt om i forsvaret bedre, og have en ordentlig fastholdelsespolitik. At have tilfredse medarbejdere, der er glade for deres arbejdsplads, er for mig det allervigtigste mål for forsvaret her og nu. Betyder det, at der skal flere penge til, så meget gerne for mig. Men først og fremmest gælder det om at få skabt en ordentlig arbejdsplads, lyder det klart fra CS formand Jesper K. Hansen.

På et topmøde mellem NATO-landenes forsvarsministre i disse dage, pointerede USA endnu engang at man her overvejer at drosle lidt ned på ambitionerne, når de europæiske lande ikke vil yde deres optimale bidrag, altså minimum leve op til deres aftaler om at 2 procent af bruttonationalbudgettet skal gå til forsvaret.

Den danske forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen erkendte, at der er behov for at få flere penge til dansk forsvar, men han ville hverken sætte beløb på eller gå mere konkret ind på hvor pengene i så fald skal komme fra eller hvad de præcist skal bruges til.

-Skal forsvaret løse de opgaver politikerne gerne vil have løst, og skal vi kunne være en fortsat værdsat del af NATO-alliancen, er der ingen tvivl om, at der skal flere økonomiske midler til. Men for mig er det altså også vigtigt at fastholde, at det her også drejer sig om forsvarets medarbejdere. Her har både minister og forsvarets ledelse en meget stor opgave med at sikre, at forsvaret igen bliver en god arbejdsplads, og her gør penge det altså ikke alene, siger Jesper K. Hansen, og han tilføjer;

- Dog er jeg også fokuseret på sikkerhed for danskerne, og her er jeg ikke i tvivl om, at Danmark kommer til at betale mere, meget mere. Alle de udfordringer, der er og kommer i verden, går ikke væk bare fordi politikerne lukker øjnene.