Hjem Centralforeningen for stampersonel

Legat til glad flyverspecialist

Den uventede anerkendelse skal bruges til at forsøde sommerferien med familien

Fredag 10/03 2017 - Navnestof & Mærkedage | Helle Kolding

Egentlig er det i forbindelse med Flyvevåbnets fødselsdag, at der uddeles legater fra Flyvevåbnets Jubilæumsfond til særlige modtagere. Sådan skulle det også have været, da flyverspecialist Allan Aabenhuus blev indstillet -og fik et legat fra jubilæumsfonden. Men han var ikke ’hjemme’ på dagen, da han var udsendt i international tjeneste i Kabul, Afghanistan. Derfor benyttede chefen for Flyverstaben, generalmajor M.A.L.T. Nielsen, kaldet MALT, lejligheden da han torsdag 9. marts kom forbi Allans tjenestested hos 2.CIS kompagni II.deling i Fredericia, til at overrække legatet.

Allan Aabenhuus får legatet, fordi han sammen med to soldaterkolleger kom forbi et ulykkessted, hvor en personbil var kørt frontalt ind i en lastbil. Allan og kollegerne fik rekvireret hjælp og ydede selv førstehjælp på stedet, og selvom bilisten senere døde af sine kvæstelser, var det en meget vigtig og betydningsfuld indsats soldaterne havde foretaget. De to kolleger var fra hæren, og Allan Aabenhuus hørte først om et eventuelt legat, da han pludselig modtog et brev fra hæren med et afslag på et jubilæumslegat. Det undrede ham, for han havde jo ikke søgt noget, og slet ikke i hæren.

Det viste sig så, at der alligevel vinkede et legat forude. Han var nemlig blevet indstillet til et legat hos Flyvevåbnets Jubilæumsfond, og det var en glædelig overraskelse, da den melding dukkede op.

-Det var en overraskelse. Men det er jo altid dejligt at få en anerkendelse, smiler Allan Aabenhuus. Med legatet følger også en lille sum penge, der skal bruges til ’hygge med familien’. Allan er meget udsendt, så de fortjener også en særlig anerkendelse, indrømmer Allan, der forventer, at pengene vil blive brugt i forbindelse med sommerferien.