Hjem Centralforeningen for stampersonel

CS formand ønsker åbenhed om budgetanalysen

En artikel med afsløringer af forsvarets budgetanalyses ellers hemmeligholdte indhold, har givet anledning til en hed storm af kommentarer på de sociale medier

Fredag 07/07 2017 | Helle Kolding

Der har været en livlig aktivitet på især Facebook siden netavisen ’Olfi’ i aftes kunne løfte sløret for dele af den budgetanalyse, der har været undervejs de seneste måneder, og som nu er videregivet til politisk drøftelse.

Budgetanalysen er ment som et arbejdsredskab, der skal være med til at forme forsvarets nærmeste fremtid, og som et oplæg til de debatter og beslutninger, der skal udgøre det næste forsvarsforlig. Et forlig der skal forhandles på plads i efteråret.

’Olfi’, der ejes og redigeres af journalist Peter Ernstved Rasmussen, kunne i sin artikel fortælle om, at der er et ’jordskælv på vej i forsvaret’, og at der arbejdes med forslag om at nedlægge både skoler og regimenter, for at finde økonomi til at finansiere en skarpere operativ profil.

Næppe var historien, der jf. Peter Ernstved bygger på kilder meget tæt på processen, blevet offentliggjort på ’Olfi’, før de første kommentarer fra forsvarets ansatte kunne læses på Facebook. Desværre skete der umiddelbart efter et teknisk nedbrud, så ’Olfi’ ikke længere kunne åbnes på nettet, men rygterne om artiklen og ikke mindst indholdet spredte sig om ringe i vandet.

-Det er klart, at når en artikel med den overskrift offentliggøres, så er det noget, der vækker opsigt, siger CS formand Jesper K. Hansen.

- Vi har de seneste måneder overalt i forsvaret kunnet mærke den usikkerhed og naturlige nysgerrighed, der er omkring det faktum, at der skulle laves en ny budgetanalyse. En analyse, hvor vi også vidste, at der skulle findes nye besparelser. Derfor er det helt naturligt, at folk reagerer prompte, når der så kommer konkrete forslag på bordet, tilføjer han og fortsætter;

- Jeg opfordrer alle til at fortsætte debatten og tage del i den. Kun ved at stå sammen om at stille spørgsmål, og give vores mening til kende, kan vi være med til at påvirke dem, der skal træffe de endelige beslutninger.

Budgetanalysen er efter ønske fra politikerne ikke blevet videregivet til offentligheden. Det er en forkert beslutning mener CS.

-Lad os nu i stedet få åbnet op for posen, så forsvarets ansatte også kan få reelle og konkrete oplysninger at forholde sig til. Medarbejderne skal høres, for det er deres fremtid, det gælder. Der skal heller ikke være nogen som helst tvivl om, at vi i CS vil gøre alt, hvad vi kan, for at bringe debatten frem i det offentlige rum og kræve løsninger, der er acceptable for vores medlemmer, slutter Jesper K. Hansen.