Hjem Centralforeningen for stampersonel

At indsætte militær i gaderne er en panik-løsning!

Sådan reagerer CS formand Jesper K. Hansen på, at regeringen vil lade militæret overlade bevogtningsopgaver ved bl.a. grænsen til militæret.

Torsdag 10/08 2017 - Politik | Af Aia Lykke

TV2 skriver her til aften, at politikerne fredag vil fremlægge et nyt initiativ om at lade militæret overtage nogle af politiets bevogtningsopgaver, så de hårdt pressede politibetjente kan frigøres og komme hjem i kredsene.

 

"Det er en panik-løsning fra regeringen og politikerne. Politifolkene har længe været pressede pga. hele konflikten med politikadetterne, men man har jo siddet på hænderne i forhold til at løse problemet og dermed forpasset at lave en aftale omkring det og gjort noget ved problemet.”

 

I stedet vælger man altså nu at indsætte militæret til at varetage politiets opgave med at holde ro, sikkerhed og orden.

 

“Og dén opgave kan vi sagtens løse, hvis politikerne ønsker det. Vi skal selvfølgelig have uddannelse og vejledning under politiets kyndige ledelse - men vigtigst kræver det også, at politikerne tager stilling til vores brug af magtanvendelse; at der laves et magtanvendelses-direktiv, som definerer, hvad soldaterne må og ikke må. Uden det kan vi ikke sættes ind”, siger Jesper K. Hansen.

 

CS formanden understreger dog, at det ikke nytter noget blot at bytte om på presset.

 

“Vi er ligesom politiet pressede af mange arbejdsopgaver kombineret med mangel på mandskab og rekrutteringsproblemer, så vi kan jo ikke løse opgaven for evigt. Derfor vil jeg da stærkt opfordre politikerne til at finde en løsning på konflikten - for hvem vil politikerne så sætte ind, når hverken vi eller politiet kan løse opgaven længere?