Hjem Centralforeningen for stampersonel

Forsvaret aflaster politiet fra fredag

I dag er første arbejdsdag for de kollegaer, der skal aflaste politiet.

Fredag 29/09 2017 - Politik | Af Rani Bech & Aia Lykke

I dag er første arbejdsdag for de kollegaer, der skal aflaste politiet, som er stærkt presset af grænsekontrol, bandekonflikt og terrortrusler. Soldaterne er indsat for at bevogte to jødiske institutioner og den israelske ambassade i København - og indtil videre er der ikke sat en dato på for, hvor længe Forsvaret skal stå der.

Og det bekymrer CS formand Jesper K. Hansen:

"Jeg er bekymret for tidsperspektivet, og det er ikke en lille bekymring, jeg er meget bekymret. Forsvaret sidder ikke bare og venter på opgaver - vi har et stykke arbejde, som skal løses. Og hvis det her kommer til at løbe over for lang tid, bryder det ind i de opgaver, vi ellers skal løse. Og frygter, at det her bliver længerevarende, så det vil det komme til at gøre", siger formanden til TV2.

Forsvarschef Bjørn Bisserup har tidligere udtalt, at vi kan løse opgaven i omkring et halvt år, før det vil belaste Forsvarets opgaveløsning.

"Jeg er sikker på, at vi kan løse opgaven, så jeg er ikke bekymret for, at vi står der", siger Jesper K. Hansen.

For at kunne løse opgaven med samme mindset og tilgang som politiet har soldaterne været to uger på skolebænken, hvor de bl.a. har lært magtanvendelse og håndholdt selvforsvar. 

"Vi er godt uddannede af politiet. Og vi hører fra dem, at vores kollegaer gør det rigtig godt. Men jeg havde bestemt heller ikke forventet andet", siger Jesper K. Hansen.

 

I næste nummer af bladet, der udkommer 16. oktober, kan du læse mere og se billeder fra uddannelsen.