Hjem Centralforeningen for stampersonel

Intet forsvarsforlig før nytår: "Det er uanstændigt og skuffende"

Regeringen har nu meldt ud, at

Onsdag 20/12 2017

 

Der kommer ikke et forsvarsforlig før nytår.

Sådan lyder meldingen fra regeringen, som ellers i november meldte ud, man var fortrøstningsfulde og forventede et forlig inden for kort tid.

"Det er uanstændigt og skuffende", siger CS formand Jesper K. Hansen:

"Det er simpelthen ikke i orden, at man lader folk vente så lang tid. Nu skal vores kollegaer fejre jul med usikkerheden over deres fremtid hængende over julebordet".

Det nuværende forsvarsforlig udløber 1. januar 2018, og i det kommende var der både været tale om effektiviseringer og et "substantielt løft" frem til 2023.

Som udgangspunkt har forligspartierne været enige om både at tilføre Forsvaret flere penge, og man har også kunne blive enige om spørgsmålet om værnepligtige samt at danne en brigade.

Men når man så alligevel ikke kan komme i mål med en aftale, skyldes det, at forhandlingerne er blevet koblet sammen med de øvrige forhandlingsforløb om en finanslov, skattelettelser og udlændingestramninger. Og her er partierne meget uenige og langt fra hinanden.

"Men det er svært at have forståelse for, at det er svært at finde en politisk løsning, for vores kollegaer skal have hverdagen til at hænge sammen", siger Jesper K. Hansen og understreger:

"Og det er en hverdag, som er utrolig vigtig for dansk sikkerhed!"