Hjem Centralforeningen for stampersonel

100 mand fra Skive støtter politiet

Hold 2 træner i disse uger for at forberede sig til at kunne støtte politiet blandt andet med opgaver i grænselandet

Fredag 05/01 2018 - Øvelser | Helle Kolding

Støtten til politiet kommer mange steder fra i Forsvaret. Det er således ikke kun folk fra Hjemmeværnet, der støtter politiet ved grænsen til Tyskland, eller Livgarden, der støtter med soldater i Indre København.

Her før jul er soldater fra blandt andet Ingeniørregimentet i Skive i fuld gang med at træne til, at de kan indsættes som hjælp og støtte til politiet næste år i forbindelse med blandt andet bevogtningsopgaver, transport etc. eksempelvis i grænseområdet.

Soldaterne får et par ugers særlig træning, hvor instruktører fra politiet bistår, og i den forbindelse var den første uge af december afsat til skydetræning i Borris.

Vejret var bestemt ikke med deltagerne, men det tog ikke humøret fra soldaterne, der skulle skyde efter mål både tæt på og længere fra og få lidt mere rutine i skud med pistol.

Selvfølgelig våben, de ikke håber, der overhovedet bliver brug for under indsatsen, men som er en naturlig del af den træning, der går forud for opgaven.

- Det er nok en anderledes opgave, fordi det er herhjemme. Vi skal nok lige vænne os til, netop at det er i Danmark. Men selvfølgelig støtter vi gerne politiet, hvor det giver mening, siger oversergent Kristian fra 2. Mekaniseret Ingeniør Kompagni.

Selv har han været i Forsvaret siden 2009, og han har været udsendt to gange til henholdsvis Irak og Kosovo.

- Det her er bestemt noget andet, men det er også en skarp opgave, tilføjer han.

Sammen med kollegerne skal han udgøre Hold 2, der støtter politiet, og han forklarer, at opgaverne ikke er så ukendte endda.

- Vi er jo uddannet til at beskytte lejre, og vi har jo også vagt i Danmark. Der, hvor den største forskel måske er, er at det er nyt for os at være med til at kontrollere i vores eget lokalsamfund, indrømmer han.

Omkring 100 mand skal støtte politiets opgaver næste år, og de kan allerede nu glæde sig over, at der er ros fra netop politiet. Instruktørerne er nemlig yderst tilfredse med den indsats, der er leveret under træningen, så det lover godt for de næste måneder. Kristian og kollegerne skal starte ved grænsen i begyndelsen af det nye år. Træningen er koncentreret over tre uger, hvor den første var en grundlæggende uddannelse og de næste to uger en overbygning med fokus på den aktuelle opgave.