Hjem Centralforeningen for stampersonel

Statsminister: Forsvarsforlig skal på plads nu

Meldingen kom kort men klar da statsminister Lars Løkke Rasmussen kaldte til pressemøde på Christiansborg her til middag, og CS formand Jesper K. Hansen tager ham på ordet

Tirsdag 09/01 2018 - Politik | Helle Kolding

Vi skal have det forlig på plads nu! Så konkret lød udmeldingen fra statsminister Lars Løkke Rasmussen, da han i dag holdt et kort men intenst pressemøde på Christiansborg. Baggrunden for mødet var at fremlægge regeringens planer for de første måneder af 2018, og udskyde beslutninger om både skattelettelser og udlændingepolitik. Nu skal disse varme emner diskuteres grundigt, før der kan skabes enighed om et fælles udspil fra regeringen.

Men forsvarsforliget, hvad så med det?

Forliget har nemlig ligget og skvulpet i kølvandet på den hektiske debat, der allerede har været ført mellem regeringen og deres støtteparti, Dansk Folkeparti om udlændinge og skattelettelser. Uden at der er kommet en egentlig aftale i stand. Det til trods for, at det hidtidige forlig rent faktisk sluttede med udgangen af 2017.

-Det er vi bestemt ikke tilfredse med. Vi føler, at forsvaret er taget som gidsler i en politik, der har med helt andre emner at gøre, og det er vi meget skuffede over. Det er bare ikke i orden, konstaterer CS formand Jesper K. Hansen.

Statsministeren gik meget kort hen over forsvaret, da han præsenterede regeringens nærmeste planer for den store offentlighed i dag, men til gengæld var meldingen klar; Vi skal have det forlig på plads nu.

-Det tager jeg som et helt konkret løfte. Det er fint, at regeringen og Dansk Folkeparti nu vil bruge mere tid på at drøfte skat og udlændinge, men få så det forsvarsforlig på plads først. Vi forventer, at statsministeren holder sit løfte, og forhandler det forlig på plads nu, konkluderer Jesper K. Hansen.