Hjem Centralforeningen for stampersonel

Overenskomstforhandlingerne er brudt sammen

Den 28. februar er fristen for at forhandle en ny statslig overenskomst. Sent fredag eftermiddag brød forhandlingerne sammen

Fredag 23/02 2018 - OK | Af Flemming Fage Sørensen

 
Sent fredag eftermiddag brød forhandlingerne om overenskomsten 2018 sammen efter seks dages hårde forhandlinger.
 
- Det har været et meget vanskeligt forløb, hvor parterne har været meget langt fra hinanden, udtaler CS formand Jesper K. Hansen, som samtidig er formand for Centralorganisationen af 2010 (CO10):
 
- Vi må desværre konstatere, at vi er rykket tættere på en konflikt på statens område. Vi har været meget åbne i vores krav og sagt, hvad der skal til for, at vi kan indgå en aftale, siger han.
 
En af de store knaster er løn. De offentlige ansatte skal mærke, at Danmark er kommet ud af den økonomiske krise. De offentligt ansatte har udvist ansvarlighed overfor statens økonomi ved de seneste tre overenskomster, og nu hvor der er råd, skal der mere i lønningsposen.
 
Men løn er ikke det eneste, som parterne er uenige om. Sikring af spisepausen og lærernes arbejdstid er forsat centrale krav.
Du kan læse mere om OK18 og udfordringerne på vores hjemmeside her.
 
Parterne kan forhandle frem til den 28. februar 2018, som er fristen for både strejke- og lockoutvarsler. Jesper K. Hansen håber fortsat på en forhandlet løsning.
 
- Der er ingen fordele ved at komme i Forligsinstitutionen, ligesom det ikke er i nogens interesse, at der kommer en konflikt, slutter Jesper K. Hansen.