Hjem Centralforeningen for stampersonel

EUROMIL giver sin støtte til CS i OK18 forhandlingerne

Tirsdag 17/04 2018 - OK | Jane Munk

EUROMIL, en europæisk paraplyorganisation for 39 nationale militære fagforeninger og interesseorganisationer fra 25 lande, har givet sin støtte til CS og HKKF i forbindelse med overenskomstforhandlingerne.

I støtteerklæringen fra organisationen står der blandt andet:

”EUROMIL giver sin fulde støtte i jeres kamp for rimelige lønforhold i den offentlige sektor generelt og særligt i Forsvaret.”

”Vi ved, at både CS og HKKF spiller en vigtig rolle i de nuværende forhandlinger med Staten, ikke mindst gennem Flemming Vinther og Jesper Hansen.”

”EUROMIL følger situationen i Danmark tæt og er dybt bekymrede over den seneste udvikling, inklusiv strejke og lockout varslerne. Dialogen og forhandlingssystemet i Danmark sætter et godt eksempel for militære organisationer og fagbevægelser i resten af Europa. I et antal europæiske lande er det ikke tilladt for militært personel at samle sig i organisationer og fagbevægelser. Set i det lys er EUROMIL stærkt bekymret over den eskalerede situation i Danmark, hvor en lang og ufrugtbar forhandling har sat hele forhandlingssystemet på spil”.

Læs hele støtteerklæringen herunder (på engelsk).