Hjem Centralforeningen for stampersonel

Forhandlerne sendt hjem efter 5 timer: Her er formandens status

Mandag 23/04 2018 - OK | Jane Munk

De fleste havde nok forventet endnu en lang dag og nat i Forligsinstitutionen mandag, hvor Statens område skulle forhandle OK18. I stedet blev forhandlerne sendt hjem efter blot fem timer. Der var ikke perspektiv i at forhandle videre, lød budskabet.

Forhandlerne på Statens område har i stedet fået besked på at være til stede i Forligsinstitutionen tirsdag, hvor der er planlagt forhandlinger med kommune og regioner. Der er ikke planlagt nye forhandlinger for Staten.

Det er ikke ligefrem opløftende nyt, men CS’ formand Jesper K. Hansen understreger, at der ikke er tale om en konflikt, for forligsmanden siger stop.

”Jeg er personlig ked af, at vi ikke kunne lande en aftale for staten i dag, men jeg har ikke opgivet håbet,” siger han.

”Vi er stadig der, hvor vi ikke har noget i hus, og situationen er bestemt alvorlig, men vi har ikke opgivet, og bliver vi bedt om at sætte os tilbage til bordet, så er vi der med det samme,”

”Der er kun én, der kan melde sammenbrud i forhandlingerne, og det er forligsmanden.” slutter han. 

Det er blandt andet spisepausen, der volder problemer på Statens område. En sag, der handler om meget mere end bare retten til betalt frokost, som det ellers ofte bliver fremstillet i medierne.

For forhandlerne for arbejdstager handler det om at sikre, at arbejdsgiver ikke bare kan fjerne rettigheder offentligt ansatte uden at kompensere for det.