Hjem Centralforeningen for stampersonel

CS opruster på datasikkerheden

Onsdag 23/05 2018 | Jane Munk

Den 25. maj træder EU’s persondataforordning i kraft i alle medlemslande.

Den ny persondataforordning er tilpasset den digitale virkelighed, vi lever i, og sikrer en mere ansvarlig omgang med persondata.


Det betyder blandt andet, at foreninger, organisationer og virksomheder skal introducere en række nye forpligtelser i forbindelse med indsamling og behandling af personoplysninger. Mange af disse forpligtelser kræver, at foreninger og virksomheder indfører nye interne procedurer for løbende at sikre, at de overholder reglerne.

I CS er vi nået rigtig langt med at forberede os på den ny persondataforordning. I al ydmyghed kan vi faktisk prale med, at vi er nået længere end de fleste, når det kommer til at sikre både vores egne og vores medlemmers oplysninger.

I den forbindelse er der nogle ting, som du som CS medlem skal være opmærksom på:

Retten til at blive glemt

Du har ”ret til at blive glemt”, hvis du står i en situation, hvor du ikke længere har behov for at være medlem af CS. Det betyder i al sin enkelthed, at du har et valg om at blive fuldstændig slettet – eller ”glemt” -  fra CS’ systemer, når du melder dig ud af CS. 

Vælger du at blive ”glemt”, sætter vi en grundig intern procedure i gang i CS’ afdelinger, hvor vi gennemgår alle vores systemer og sletter din data, så du til sidst ikke fremgår nogle steder i vores system. Når sletningen er afsluttet, får du en dokumentation herom. Benytter du dig ikke af retten til at blive glemt, vil CS’ dokumenthåndteringssystem automatisk slette dig fem år efter din udmeldelse.

Du skal være opmærksom på, at vi jf. Regnskabsloven beholder nogle informationer omkring økonomi på trods af, at du er blevet slettet fra systemet. Dette skyldes, at regnskabsloven er hævet over persondataforordningen.

Det er også vigtigt at nævne, at hvis du vælger at blive slettet og glemt fra systemet, betyder det også, at CS ikke længere har adgang til tidligere sager eller gamle dokumenter efter sletning. Derfor er det vigtigt, at du selv sørger for at gemme relevante papirer, som du eventuelt kunne få brug for senere.

Vigtigt at tilmelde dig e-Boks

På grund af den sikrede omgang med persondata er det enormt vigtigt, at du husker at tilmelde dig e-Boks.

e-Boks er en sikker elektronisk postboks, hvor du kan modtage og opbevare dokumenter, som du ellers ville modtage i fysisk form. Det er gratis at benytte e-Boks, og du kan selv organisere dokumenterne, som du ønsker, så det altid er nemt at finde dem frem igen.

I e-Boks modtager du alle relevante papirer fra CS og kan selv arkivere dem sikkert og godt, så du altid ved, hvor de er og hvem, der har adgang til dem.

Vælger du eksempelvis ved udmeldelse af CS at blive ”glemt”, har du stadig dine relevante papirer i din e-Boks og kan let finde dokumentation fra tidligere sager, hvis det skulle blive relevant.

Du skal selv tilmelde dig til at modtage post fra CS i din e-Boks. Det gør du på følgende måde:

  1. Log på www.e-boks.dk med NemID eller Digital Signatur.
  2. Under fanen ”Tilmeldinger” kan du finde Centralforeningen for Stampersonel og vælge at modtage post fra os.