Hjem Centralforeningen for stampersonel

Stor opbakning til ny hovedorganisation på CS forårskonference

Lørdag 02/06 2018 - Kongres & Konferencer | Jane Munk

På weekendens forårskonference var der stor tilslutning blandt de delegerede til den ny hovedorganisation, der træder i kraft den 1. januar 2019 efter LO og FTF har fusioneret.

CS vil derfor fortsætte arbejdet med at indgå i den nye organisation.

Med til at påvirke indefra
Emnet blev diskuteret på forårskonferencen, og det stod klart, at der ikke var nogen i salen, der var direkte imod at CS skulle være en del af den ny hovedorganisation. De delegerede bakker dermed op om hovedbestyrelsens anbefaling om at blive i den nye organisation, fremfor at melde sig ud og stå uden en hovedorganisation.

”Ved at gå med i den nye hovedorganisation kan vi være med til at påvirke beslutningerne fra dag ét. Det er lettere at påvirke indefra, fremfor at stå udenfor og forsøge at ændre noget i forhold til, hvad CS gerne vil”, siger CS’ formand Jesper K. Hansen om opbakningen til at blive i den nye hovedorganisation.

”Samtidig giver det mulighed for at være sammen med nogle organisationer, som vi kan spejle os i, og som vil det samme som os. Der er en del spændende organisationer i LO, som kunne være interessante for os at arbejde sammen med,” siger han.

Medlemskabet evalueres efter fire år
Samtidig blev der givet løfte om at evaluere medlemskabet i 2022, hvor CS har deres kongres.

”Så har vi fire år til at finde ud af, hvorvidt medlemskabet er det bedste for os i CS. Som jeg ser det nu er det en god mulighed for at være med i et stærkt fællesskab, og derved også få maksimal indflydelse. Fagorganisationerne har senest ved OK 18-forhandlingerne vist, hvad sammenhold og fællesskab betyder, når de store resultater skal forhandles hjem,” siger Jesper K. Hansen.

FTF og LO fusionerede den 13. april i år. Det har hele tiden været CS’ holdning, at man ikke ville stå i vejen for fusionen, men efterfølgende ville tage en snak med de delegerede for at finde ud af, hvorvidt CS skulle være en del af en ny hovedorganisation, eller om man aktivt skulle melde sig ud og stå udenfor en hovedorganisation.

Den ny hovedorganisation tråder i kraft den 1. januar 2019, hvorefter der kun vil være to hovedorganisationer på lønmodtagersiden: Akademikerne (AC) og den ny organisation, der endnu ikke har fået sit navn.