Hjem Centralforeningen for stampersonel

Velkommen til CS Forårskonference 2018

 

 

Kære delegerede

Siden sidste kongres er der sket flere skelsættende ting for forsvaret såvel som i fagbevægelsen.

Vi har fået et 5-årigt forsvarsforlig, der allerede nu kan skrive sig ind i historien. For første gang i årtier er forsvarsbudgettet vokset. Det er selvfølgelig glædeligt at se, at forsvaret bliver tilgodeset efter mange år med nedskæringer, men det er ikke ensbetydende med, at alle problemer er løst.

Vi står stadig overfor en lag række udfordringer som ansatte i forsvaret. Opgaverne bliver flere, og det bliver sværere at fastholde og rekruttere folk.

Jeg ser frem til at høre jeres synspunkter og meninger i den forbindelse, og at høre jer fortælle om, hvordan forliget er blevet modtaget ude i de enkelte afdelinger. Som altid er i med til at sætte den dagsorden, som CS skal præsentere overfor politikerne, og som skal være vores ledetråd til at få genskabt en robust og god arbejdsplads, hvor der hersker et godt arbejdsmiljø, gode uddannelses- og udviklingsmuligheder og ordentlige arbejdsforhold med plads til det enkelte menneske.

I dette forår har overenskomstforhandlingerne fyldt meget. Vi fik et forlig på plads i 11. time. Hele forløbet har vist os vigtigheden af at stå sammen. Der er stadig et arbejde, der skal gøres frem mod 2021. Vi skal blandt andet sikre, at lærerne kommer i mål med en arbejdstidsaftale ved næste overenskomst

Derudover skal vi finde vores ståsted i den nye hovedorganisation, som træder i stedet for FTF og LO den 1. januar.

Der bliver nok at tale om, så lad os mødes over den frie debat og samtidig pleje vores netværk på tværs af funktioner og værn.

Vel mødt

Jesper K. Hansen

Kongressen afholdes 9.-10. novenber på Aalborg Kongres & Kultur Center

Aalborg Kongres & Kultur Center

Europa Plads 4
9100 Aalborg
Danmark