Hjem Centralforeningen for stampersonel

Ride4Rehab: Sammenhold, styrt og store følelser

Cykeleventet Ride4Rehab er i fuld gang, og stemningen er høj trods lidt drama på ruten og trætte ben efter flere timer i sadlen

Torsdag 30/08 2018 | Helle Kolding

Følelser og fællesskab var nogle af nøgleordene, da knap et halvt hundrede veteraner og deltagere samt hjælpere i cykelløbet Ride4Rehab i går eftermiddag spurtede ind gennem Skives gader, for slutteligt i samlet trop at køre ind på Posttorvet.

Undervejs havde der været et styrt, der medførte at tre af veteranerne måtte kysse asfalten, og efterfølgende lige et smut forbi skadestuen i Aalborg for at blive tjekket. Men ellers gik etapen i fin stil, og med et vejr der blev mere og mere lunt, som de nåede frem til målet.

Stemningen var sprudlende, da de kørte ind på torvet. Her ventede bl.a. Skives viceborgmester, et større presseopbud og tidligere forsvarsminister Søren Gade på veteranerne.

At det mere end en uge lange cykelløb cirka 700 kilometer tværs over landet ikke ’bare’ er et cykelløb, fornemmede man straks ved ankomsten. Det her handler netop om fællesskab, kammeratskab, sammenhold - og en hel masse følelser.

Der var knus og kram, og straks den helt særlige jargon mellem rytterne, som de alle kunne huske og genopleve fra tidligere udsendelser, hvad enten disse havde været til Irak, Balkan, Afghanistan eller helt andre steder ude i den store verden.

Det var da også netop fællesskabet, Søren Gade pointerede i sin tale, da han efter viceborgmesteren tog ordet.

- Når man er ude, så er man omgivet af den tætteste ’familie’. Dem man vil betro sit liv til. Det helt specielle fællesskab, sagde han blandt andet.

- I var dengang, og her i dag utrolig gode til at tage vare på hinanden. Dagen i dag er en fornøjelse, fastslog han tilføjende.

Den tidligere forsvarsminister sluttede af med at overrække en helt særlig medalje til en af deltagerne. En medalje som han pointerede, var af den slags man egentlig nødig ville overrække, og lige så nødig modtage, men som alligevel er en helt særegen medalje, hvortil hører stor respekt; medaljen for såret i tjeneste. Modtageren var en glad og rørt Mik Jönsson, der udover medaljen også modtog kammeraternes hyldest i rundkredsen af cykler, tights og vandflasker.

I dag onsdag går turen videre til Holstebro, hvor veteranerne senere indkvarteres på kasernen inden næste etape mod Nymindegab i morgen.

  • Mik Jönsson modtog medaljen for såret i tjeneste
  • Man støtter hinanden på ruten
  • Hele holdet ved ankomsten til Skive