Hjem Centralforeningen for stampersonel

Ride4Rehab fik deltagelse af Forsvarschefen

General Bjørn Bisserup tog ’en fridag’ for at cykle en etape med veteranerne, der netop i disse dage cykler Danmark rundt.

Lørdag 01/09 2018 | Helle Kolding

Der trampes stadig med fuld kraft i pedalerne, når knap et halvt hundrede veteraner cykler gennem Jylland og via Fyn snart vil cykle tværs over Sjælland med kurs mod Kastellet i København.

Nu er rytterne halvvejs gennem turen, og humøret er stadig højt og fællesskabet tættere end nogensinde. I går var turen nået til Nymindegab, hvor veteranerne nåede frem lidt før klokken 14, efter at have forladt Dragonkasernen i Holstebro tidligt på formiddagen. De knap 80 kilometer gik i forrygende stil, og med blandt deltagerne var denne gang forsvarschefen, General Bjørn Bisserup.

-Jeg trængte lige til en fridag, og så er det jo altid godt med motion, især når det tjener et godt formål, spøgte forsvarschefen, da han kom af cyklen og med det samme var klar til en snak på p-pladsen, hvor dagens mål var placeret.

-Det er et projekt, jeg meget gerne deltager i. Jeg var også med sidste år, og det er jo et projekt, der er med til at styrke veteraner i deres civile liv, og det er bestemt værd at bakke op om. Det gør jeg gerne, tilføjede forsvarschefen.

At generalen er i god form kunne også ses ved, at han var med helt i front til at gennemføre de mange kilometer på de cirka 3-3,5 timer.

--Det var lidt længere end jeg lige havde forudset, men det var en god rute og godt selskab, smilte han videre, og han fortsatte;

-Det er jo altid godt at kombinere det med at røre sig med et godt fællesskab.

Og netop fællesskabet i gruppen glædede generalen rigtig meget.

-Der er en helt særlig stemning. Det er virkelig en god oplevelse. Noget af det jeg sætter mest pris på, er at komme tæt på folk i sådan et arrangement. Og jeg har fået snakket rigtig godt med veteranerne undervejs på turen. Man kommer tæt på hinanden i sådan et løb, forklarede Bjørn Bisserup.

-Det betyder meget for mig at gøre noget for vores veteraner, og det her er et supergodt projekt, sluttede forsvarschefen, der gerne ser at projektet fortsætter i en eller anden permanent form, når selve projekttiden er omme.

I dag fortsætter veteranerne, dog uden forsvarschefen, videre en lidt kortere rute til Haderslev, og i morgen går turen videre til Fredericia og derfra til Slagelse. Veteranerne forventes at nå Kastellet på flagdagen 5. september.