Hjem Centralforeningen for stampersonel

CS Kongres: Formanden gav en opsang til politikerne i åbningstale

Tirsdag 13/11 2018 | Jane Munk

CS formand Jesper K. Hansen fik stående applaus for sin åbningstale, der blandt andet adresserede belastningen af forsvarets ansatte.

Hovedpointerne i talen var, at politikerne skal tage den høje belastning af forsvarets ansatte alvorligt, og at de skal prioritere benhårdt i de mange opgaver, som forsvaret løser.

Der er nemlig stor mangel på medarbejdere, og det går ud over fastholdelsen. Mange medarbejdere er nemlig så pressede, at de vælger at forlade Forsvaret.

- Alle opgaver er relevante og nødvendige. Men de skal ikke løses på bekostning af os soldater, på bekostning af vores arbejdstid, på bekostning af vores lønninger, på bekostning af vores arbejdsmiljø eller på bekostning af vores familieliv, lød det blandt andet fra talerstolen.

- I CS siger vi helt klart fra overfor den stigende belastning. Vi kræver, at politikerne foretager en benhård prioritering og lader økonomi og opgaver følges ad. Regering og Folketing må lære, at de ikke kan det hele for det halve, og at det er i orden at være ærlige omkring det, sagde Jesper K. Hansen i sin tale.

Du kan se talen herunder eller læse den i PDF format. Der er også mulighed for blot at høre den som lydfil. Åbningstalen blev også streamet LIVE på CS Facebookside. Den kan du finde her. (bemærk, at videokvaliteten kan være svingende i en live videooptagelse).

    

Hent Jesper K. Hansens tale her

 

Find talen som lydfil her