Leder: Ret op på Forsvaret i tide

mandag 15.april 2019 | 2019 | Jesper K. Hansen, formand i CS |

Mens hele Christiansborg holder vejret og venter på, at statsministeren trykker på valgknappen, knokler Forsvarets medarbejdere for at få enderne til at mødes i en travl hverdag med knappe ressourcer. Udfordringerne kender vi: Der er for mange opgaver til for få medarbejdere, der er ikke lønmidler til at fylde de mange ledige stillinger, og der er store problemer med at fastholde erfarne kollegaer. De seneste mange år er det kun gået én vej for Forsvaret, og det er ikke opad. Det har et utal af nedskæringer og forringelser sørget for.

Vi skal ikke se langt ud over Danmarks grænser for at få øje på, hvor grueligt galt det kan gå, hvis man ikke retter op på Forsvarets fastholdelsesproblemer i tide. I denne udgave af CS Bladet kan man læse om, hvordan situationen ser ud i Belgien, hvor 20 års nedskæringer og forringelser nu har gjort forsvaret til et sted, hvor ingen unge belgiere vil arbejde. Med den katastrofale konsekvens, at man ikke længere kan garantere for soldaternes sikkerhed, når de skal løse deres opgaver.

Politikerne i Belgien har ignoreret forsvarets problemer i lang tid uden at forsøge at rette op på katastrofekursen. Nu er man begyndt at vågne op, men man har sat sig selv i en situation, hvor det bedst mulige udkomme stadig er værre, end det, man har. Skaden er sket, og man har formået at køre forsvaret så meget i sænk, at man ikke kan rette kursen. Har man allerede givet de unge mennesker det indtryk, at forsvaret er en dårlig arbejdsplads, er det meget svært at rette op på det igen, uanset hvor mange kampagner, man kører, og hvor meget dyrt materiel man køber.

Belgiens situation er hamrende vigtig for Danmark, for det er et varsel om, at vi er nødt til at se på den udvikling, der er i forhold til at være soldat. Og det er samme tendens i det meste af Europa. Folk vender ryggen til forsvaret. Det er politikerne nødt til at være opmærksomme på, for det bliver ikke mindre i fremtiden. Vi skal passe meget på, at forsvaret ikke bliver et område, hvor der ikke er nogen, der gider at være.

Advarselslamperne blinker allerede mange steder, og jeg kan se flere lighedspunkter mellem de belgiske problemer og de problemer, som vi støder på, når vi taler med vores medlemmer: I Danmark er der samme store belastning på Forsvarets medarbejdere. De løser samme typer opgaver – ofte underbemandede, og de gennemgår samme forringelser i arbejdsvilkår, karrieremuligheder og uddannelse, og Forsvaret har samme problemer med at fastholde de unge medarbejdere.

Årsagerne til, at de unge medarbejdere forlader forsvaret, er de samme over det meste af Europa: Det er begrænsede karrieremuligheder, det er konstante forringelser af arbejdsvilkår og uddannelser samt gunstigere tider og højere lønninger på det øvrige arbejdsmarked. Det sidste er svært at gøre noget ved lige nu og her, men resten kan forholdsvis let løses – blandt andet gennem samarbejde med os i fagorganisationerne. Vi kender de vilkår, vores medlemmer arbejder under, vi ved, hvad der rører sig ude på tjenestestederne, og vi ved, hvad der efterspørges blandt vores medlemmer – Forsvarets ansatte.

Jeg vil gerne huske vores politikere på, at der også kommer en tid efter valget, hvor trusselsbilledet – og dermed opgaverne, som det danske forsvar skal løse, er de samme. Og der kommer med al sandsynlighed flere til. Uanset hvem, der kommer til at sætte sig på ministertaburetterne efter valget, håber jeg, at de vil tage Forsvarets udfordringer alvorligt. At de vil sætte en stopper for yderligere forringelser, og at de vil være med til at finde holdbare løsninger, således at vi i fællesskab kan skabe nogle arbejdsforhold, som vores soldater kan holde ud at være i længere end blot et par år. I sidste ende handler det om vores alles sikkerhed.

CS er klar til samarbejdet. Vi kender udfordringerne, så lad os nu komme i gang, inden det er for sent.

Del denne artikel:

FacebookEmailTwitter

Tilbage til oversigt