CS formand: Flere anmeldelser viser, at vi ikke finder os i krænkende adfærd

torsdag 30.april 2020 | Nyheder | Helle Kolding | Foto: Forsvarsgalleriet

Forsvarets Auditørkorps, FAUK, har netop udsendt deres årsrapport for 2019, og det er en rapport, der viser en stigning på flere områder, herunder også i anmeldelser af seksuelle krænkelser og krænkende adfærd. Flere medier konstaterer, at der er sket ’en fordobling’ på bare et år.

I 2018 blev der anmeldt fire sager, mens der i 2019 er anmeldt ti sager, hvor der siden blandt andet er udstedt bøder som sanktion. Antallet af sager chokerer ikke formanden for forsvarets største fagforening.

-Jeg er faktisk glad for, at der ’kun’ er ti. Ti sager om krænkende adfærd er ti for mange, men set i lyset af, at forsvaret har flere end 20.000 ansatte, så er det trods alt stadig et beskedent antal medarbejdere, der tilsyneladende ikke har forstået, at den slags er helt uacceptabelt, fastslår Jesper Korsgaard Hansen, formand for Centralforeningen for Stampersonel.

En stigning var forventet, efter at forsvaret selv intenst har sat fokus på området. En intens kampagne, mediebevågenhed og generel opmærksomhed i samfundet på alle niveauer har været med til at bringe sådanne hændelser frem, og har måske også givet den enkelte krænkede mod til at sige fra.

-Medarbejdere og ledelse har en gang for alle slået fast, at den slags vil vi ikke finde os i. Jeg forventer, at denne nultolerance og synliggørelse af problemet gør, at vi alle er meget mere opmærksomme på vores egne og på kollegernes grænser. Derfor tror jeg også, at vi fremadrettet vil se et fald i disse overtrædelser. At vi alle forstår, at det ikke hører hjemme på en god og moderne arbejdsplads, understreger Jesper Korsgaard Hansen.

De sager, der har været anmeldt og siden har resulteret i sanktioner fra FAUK, har været krænkelser i både ord og handling, blandt andet uønskede befølinger og krænkende sms-beskeder.

Del denne artikel:

FacebookEmailTwitter

Tilbage til oversigt