Den Militære Akademiuddannelse godkendt som akkrediteret uddannelse

torsdag 11.juni 2020 | Nyheder | Jane Munk, Foto: Forsvarsgalleriet |

Den Militære Akademiuddannelse (MAU) er nu godkendt som akkrediteret uddannelse.

Det betyder kort sagt, at Forsvarsakademiet har fået en officiel godkendelse af uddannelsens faglighed og kvalitet. Akkreditering er i bund og grund et officielt kvalitetsstempel af uddannelser både i det civile og militære uddannelsessystem.

Akkrediteringen skal først og fremmest sikre, at man leverer en relevant uddannelse med den bedst mulige kobling til den militærfaglige praksis, og det er med til at sikre en militær mellemlederuddannelse, hvor den militære faglighed og kvalitet er i top, skriver Forsvarsakademiet i deres pressemeddelelse.

CS formand, Jesper Korsgaard Hansen, glæder sig især over den nye uddannelses kobling til kerneopgaven. CS vil dog stadig arbejde for, at uddannelsen – eller dele af den – bliver obligatorisk for udnævnelser til henholdsvis oversergent og seniorsergent.

– Dele af indholdet i MAU kan sidestilles med det, vi havde i VUT I og VUT II, men nu relaterer uddannelsen sig i højere grad til kerneopgaven, hvilket vil give vores medlemmer et løft i kompetencer, siger Jesper Korsgaard Hansen.

– Derfor havde CS også gerne set, at uddannelsen indgår i forudsætningerne for en udnævnelse. Vi hilser dog den nye uddannelse velkommen, og ser frem til at følge de studerendes oplevelser, siger han.

Det første hold studerende starter til august. I det kommende nummer af CS Bladet kan du læse om, hvordan man har udvalgt de kommende studerende, og hvad deres forventninger er til den nye uddannelse.

Del denne artikel:

FacebookEmailTwitter

Tilbage til oversigt