Flere CS-medlemmer skal deltage i aflivning af mink

torsdag 05.november 2020 | Nyheder | Jane Munk |

Onsdag meddelte regeringen på et pressemøde, at alle mink i Danmark skal aflives for at undgå, at muteret coronavirus breder sig til mennesker og giver problemer i forhold til effekten af en kommende vaccine.

På pressemødet meddelte statsministeren blandt andet, at Forsvaret, Beredskabsstyrelsen og Hjemmeværnet skal deltage i opgaven med at aflive landets ca. 13 millioner mink. Det betyder, at flere af CS’ medlemmer skal forberede sig på at rykke ud til landets mange minkfarme i den kommende tid.

Hvilke myndigheder eller enheder, der indsættes til opgaven, er i skrivende stund ikke faldet endeligt på plads, men CS formand Jesper Korsgaard Hansen understreger, at fagforeningen vil bakke op om at få opgaven løst.

– Når regering og folketing giver os en opgave, så skal den naturligvis løses, og så er det selvfølgelig vores pligt at sørge for, at de vilkår, vores medlemmer arbejder under, bliver så gode som muligt. På samme måde, som vi gør, når vores medlemmer bliver sat ind andre steder i ind- og udland, siger CS formand Jesper Korsgaard Hansen.

Fokus på sikkerhed, aflastning og hvile

Siden oktober har Beredskabsstyrelsen assisteret Fødevarestyrelsen i deres arbejde med at aflive minkbesætninger, der er smittet med coronavirus, eller ligger inden for en 7,8 km radius af en farm, hvor der er påvist virus. Det har trukket meget store veksler på Beredskabsstyrelsens medarbejdere, der har været ude og advare om et alt for højt arbejdspres.

LÆS OGSÅ: Beredskabsstyrelsens medarbejdere slår alarm over uoverskueligt arbejdspres

Derfor er CS’ formand glad for, at den enorme opgave, der nu sættes i gang, bredes ud over flere myndigheder, så det pressede mandskab hos Beredskabsstyrelsen ikke står alene.

– Situationen er alvorlig, og der skal rykkes hurtigt. Derfor er det også nødvendigt, at opgaven nu bliver delt ud over flere myndigheder, så Beredskabsstyrelsen forhåbentligt bliver aflastet lidt fra den meget store opgave, de har haft indtil nu, siger Jesper Korsgaard Hansen.

CS og de øvrige organisationer er lige nu i gang med at aftale de forhold, der skal gælde for de medlemmer, der skal indsættes. CS’ formand understreger, at han vil have særlig fokus på medlemmernes sikkerhed, samt på mulighederne for at få ordentlig hvile mellem indsættelserne.

– Sikkerheden er vigtig. Vi har set eksempler på, at de indsatte fra Beredskabsstyrelsen ikke altid er blevet lige godt modtaget i lokalområdet, og vi skal tænke på, at nogle af dem, der indsættes, bor og har deres hverdag i de områder, de rykker ud til. Det må være myndighedernes opgave at sørge for, at den her opgave ikke får konsekvenser for dem. Derudover er det naturligvis vigtigt, at forholdene er således, at man har mulighed for at hvile og samle kræfter, når man ikke er i aktion, siger Jesper Korsgaard Hansen.

Del denne artikel:

FacebookEmailTwitter

Tilbage til oversigt