Forskel på mænd og kvinders lønninger i Forsvaret

tirsdag 10.marts 2020 | Nyheder | Jane Munk |

Selvom der er kommet flere kvinder til Forsvaret, er der forskel på, hvad mænd og kvinder tjener.

Når en mand på CS’ aftaleområde tjener 100 kroner, tjener hans kvindelige kollega et sted mellem 92 og 96 kroner, afhængig af kontraktform og anciennitet.

En kvindelig tjenestemand tjener således 96 kroner for hver 100 kroner, hendes mandlige kollega tjener, mens tallene er 94 for stampersonel ansat før 2015 og 92 for kvindeligt stampersonel ansat efter 2015.

Det tyder dermed på, at forskellen i lønnen bliver mindre, jo længere tid kvinderne er i Forsvaret, men der vil altid være et efterslæb, hvis man i en lang årrække har tjent 6-8 procent mindre end sine mandlige kollegaer.

Forskel opstår ved lokal løndannelse

Som offentligt ansat er lønnen sammensat af en grundløn og en individuel løn i form af kvalifikationstillæg, funktionstillæg og engangsvederlag.

Da grundlønnen som bekendt ligger fast for alle ansatte, opstår forskellen ved den lokale løndannelse. Det vil sige ved forhandling af kvalifikationstilllæg, funktionstillæg og engangsvederlag. Det er tillidsrepræsentanten, der forhandler tillæggene med den lokale chef.

Der kan være mange grunde til, at der er forskel i lønningerne. Noget af forklaringen kan ligge i, at der er flere mænd end kvinder i faglærte stillinger, og at kvinder derfor ikke får tillæg i samme omfang som deres mandlige kollegaer. Dertil kommer, at der ikke er så mange kvinder ansat i forsvaret, hvorfor selve grundlaget ikke er så stort.

Lønforskel skal tages alvorligt

At der er en så markant forskel i lønnen hos mænd og kvinder i forsvaret, overrasker CS formand Jesper Korsgaard Hansen.

– Jeg må være ærlig og sige, at det kommer meget bag på mig, at det er sådan i Forsvaret, og det ligger mig meget på sinde at få dykket ned i det her, siger han.

– Det tager vi alvorligt. Der skal ikke være en så stor forskel på, hvad du tjener som mand, og hvad du tjener som kvinde i Forsvaret. Der vil nok altid være en forskel, så længe der er flest mænd i faglærte stillinger, men vi skal sammen med arbejdsgiver og tillidsrepræsentanter se på, om der ligger andre ting bag, lyder det fra CS formand.

FPS er klar til samarbejde

Hos Forsvarsministeriets Personalestyrelse vil direktør Laila Reenberg også gerne være med til at undersøge, hvad der ligger bag tallene.

– Vi vil gerne have flere kvinder i uniform, og også derfor er det vigtigt, at vi får undersøgt, om forskellen i lønniveauer mellem mænd og kvinder er begrundet i for eksempel antallet af faglærte, eller om det er noget mere kulturelt, siger hun.

– FPS vil meget gerne samarbejde om at finde forklaringen, og – såfremt der ikke er tale om velbegrundede forskelle – tage fat i problemstillingen sammen med CS og de lokale chefer.

16,7 procent af de ansatte i hele Forsvarsministeriets koncern er kvinder, mens tallet er en del lavere for de militært ansatte.

Del denne artikel:

FacebookEmailTwitter

Tilbage til oversigt