Husk forskudsopgørelsen – især, hvis du har arbejdet hjemmefra

torsdag 19.november 2020 | Nyheder | |

Onsdag åbnede Skattestyrelsen for næste års forskudsopgørelse, og du kan nu gå ind og tjekke, om tallene stemmer med din nuværende situation.

Det er særligt vigtigt i år, fordi mange af os har haft ændringer i vores arbejdsliv grundet coronakrisen. For CS medlemmer gælder det især i forhold til transport.

Mange pendler til og fra arbejde og har dermed mulighed for at få kørselsfradrag. Men du risikerer at skulle betale penge tilbage i skat, hvis du har arbejdet hjemme under coronakrisen. Kørselsfradraget gælder nemlig kun i de dage, hvor du rent faktisk kører til og fra arbejde.

Skattestyrelsen opfordrer derfor samtlige danskere, der får kørselsfradrag, til at tjekke deres indberetninger på deres forskudsopgørelser og fjerne kørselsfradraget for de dage, man har arbejdet hjemme.

Ifølge Skattestyrelsen kan man regne med et skattesmæk på 260 kroner for hver 1.000 kroner, kørselsfradraget er sat for højt. For dem med et årligt fradrag på 40.000 og derover bliver det altså til små 900 kroner per måned, de ikke har kørt til arbejde.

Man er berettiget til kørselsfradrag, hvis man har mere end 12 kilometer til arbejde og kører frem og tilbage hver dag

Del denne artikel:

FacebookEmailTwitter

Tilbage til oversigt