Julehilsen fra CS formand: Farvel til et krævende år

onsdag 23.december 2020 | Nyheder | Jesper Korsgaard Hansen, formand i CS |

2020 har været et udfordrende og krævende år. Den 11. marts blev Danmark lukket ned, og selv om der siden er blevet åbnet lidt op for samfundet igen, har vi skulle vænnet os til en helt ny måde at arbejde og leve vores liv på. Det giver en del udfordringer, når man ikke kan mødes fysisk og tale sammen, og jeg savner at kunne komme ud og mødes med jer og tale om de ting, der fylder i jeres hverdag. Man kan heldigvis komme langt med videomøder og andre digitale løsninger, men jeg ser frem til, at vi igen kan mødes ude i den virkelige verden. Måske endda med et håndtryk som hilsen.

COVID-19 har bragt mange nye opgaver til Forsvaret og dermed også til jer, og jeg vil endnu engang rose jer for jeres fleksibilitet og vilje til at løse de opgaver, I får stillet. I fortjener anerkendelse for den enorme indsats, mange af jer har lagt i arbejdet for at støtte samfundet i denne ekstraordinære situation. COVID-19 har i den grad vist, at der er brug for flere kollegaer i Forsvaret og Beredskabsstyrelsen. Vi er som samfund ikke gearet til en længerevarende situation som denne, og myndighederne vil altid se mod Forsvaret og Beredskabsstyrelsen, når der skal hentes støtte til kriseopgaver. Jeg håber, at 2020 er året, hvor det går op for politikerne, at Forsvaret og Beredskabsstyrelsen ikke har uanede ressourcer. Man er nødt til at se på mængden af opgaver vs. mængden af mandskab og ressourcer, og arbejde på at opbygge en større robusthed til næste gang, krisen rammer.

I starten af det nye år skal der forhandles en ny overenskomst. Jeg overrasker næppe nogen, når jeg siger, at det bliver en anderledes overenskomstforhandling, end vi troede for bare et år siden. COVID-19 har sat sig tungt på den danske økonomi, og det kommer til at påvirke os som ansatte i det offentlige, når det private arbejdsmarked lider. Jeg går til forhandlingerne med det for øje, at vi kan sikre reallønnen, og samtidig aftale nogle løn- og arbejdsvilkår, der gør det attraktivt at arbejde i det offentlige og ikke mindst i forsvaret.

I det nye år håber jeg også, at vi kan komme tilbage til at tale om de vigtige spørgsmål: Hvordan bliver vi bedre til at fastholde kollegaer i Forsvaret? Hvordan sikrer vi bedre, og ikke mindst flere, karrieremuligheder, og hvordan sikrer vi, at Forsvaret bliver en arbejdsplads, hvor der er plads til at uddanne sig og udvikle sine kompetencer?

I CS ser vi frem til nye udfordringer, nye kampe, men også samarbejde med arbejdsgiver og forhåbentligt forandringer til det bedre. Jeg kan garantere, at CS afdelingsformænd, tillidsrepræsentanter, hovedbestyrelse og jeg selv vil gøre alt, hvad vi kan for at skabe og sikre jer bedre vilkår – uanset hvordan verden ser ud.

Sammenhold styrker – også selv om det lige nu må være sammenhold hver for sig.

Hermed ønskes du og dine kære en rigtig glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår.

Del denne artikel:

FacebookEmailTwitter

Tilbage til oversigt