Ny ferielov – hvad betyder den for dig?

mandag 08.april 2019 | Medlem | Jane Munk, journalist |

Den 1. september 2020 træder den nye ferielov i kraft. Loven ændrer grundlæggende på perioderne for optjening og afvikling af ferie – fra forskudt ferie til samtidighedsferie. Den nye ferielov er indført for at sikre, at nye på arbejdsmarkedet allerede ved det første års ansættelse kan holde ferie med løn i modsætning til nu, hvor der kan gå op til 16 måneder fra ferien er optjent, til den kan afholdes.

Med den nye ferielov optjener du stadig 2,08 feriedage for hver måneds ansættelse, men du vil, efter den nye lov er trådt i kraft, have mulighed for at afholde ferien allerede måneden efter, den er optjent.

Overgangsperioden

Hvis du er forvirret over, hvordan du skal holde ferie de næste par år, er du ikke alene. Den nye ferielov – og ikke mindst den såkaldte overgangsperiode, er anledning til stor debat blandt CS medlemmer, og det med god grund. For det er en smule indviklet, når man er vant til noget andet.

Med den nye ferielov indføres en overgangsordning, som løber fra 1. september 2019 til 31. august 2020.

Overgangsordningen ændrer ikke på, hvordan der kan holdes ferie i perioden 1. januar 2019 til 30. april 2020, da der her afholdes ferie efter de gamle regler.

Det vil sige, at den ferie, du holder frem til 1. maj 2019, er optjent i kalenderåret 2017, og efterfølgende ferie i denne periode er optjent i kalenderåret 2018.

Den ferie, der optjenes fra 1. september 2019 til 31. august 2020, bliver indefrosset og overført til Lønmodtagernes Fond for Tilgodehavende Feriemidler, og kan først udbetales ved afgang fra arbejdsmarkedet. Herefter begynder man fra 1. september 2020 at optjene samtidighedsferie, det vil sige, at man for hver måned optjener 2,08 feriedage, som kan afholdes i måneden efter.

– Du optjener samme mængde ferie, som du gjorde før. 2,08 dage pr. måned. Noget af det bliver indefrosset nu, hvor vi går ind i overgangsperioden, men det er fordi, at man både har samtidighedsferie (de nye regler, red.) og forskudt ferie i den her periode, og hvis man lod det være, ville man pludselig have 10 ugers ferie, og det ville være en kæmpe belastning for både samfund og arbejdspladser, forklarer specialkonsulent i CS, Nadia Skovsborg.

Efterårsferien 2020

Overgangsordningen kan have betydning for den måde, du kan holde ferie på i efteråret 2020. Efter 30. april 2020 går vi nemlig ind i et såkaldt mini-ferieår, der løber fra den 1. maj 2020 til den 31. august 2020. I miniferieåret er der 16,64 dage, du kan holde ferie for. Der er altså nok feriedage til at holde tre ugers ferie i hovedferieperioden.

Hvis du ønsker at holde efterårsferie efter at have holdt tre ugers sommerferie, så har du 1,64 optjente dage at gøre dette for. Hvis du ønsker at afholde mere efterårsferie, så skal der overføres ferie fra tidligere ferieår, eller du skal holde ferie på forskud. Efter den nye ferielov er trådt i kraft 1. september 2020, vil du have mulighed for at holde såkaldt forskudsferie, hvor du afholder betalt ferie på et tidspunkt, hvor ferien endnu ikke er optjent. Den ferie, du afholder forskudt, bliver selvfølgelig trukket fra den ferie, som du efterfølgende optjener. Det kræver en aftale mellem dig og din arbejdsgiver, hvis du vil holde ferie på forskud.

Noget andet, der er vigtigt at holde sig for øje er, at reglerne for optjening og anvendelse af særlige feriedage bliver ved med at være, som de er nu. De særlige feriedage vil derved forsat optjenes i kalenderåret og afholdes i perioden fra 1. maj til 30. april. Medarbejdere vil som hidtil tildeles 5 særlige feriedage 1. maj, som kan afholdes i perioden frem til 30. april året efter.

Bliver jeg så ”snydt” for ferie i 2020?

Et af de hyppigt stillede spørgsmål omkring den nye ferielov – og ikke mindst overgangsordningen er, om man ikke bliver ”snydt” for ferie, når man læser i aviserne, at der pludselig kun er 16,68 dage at gøre godt med i 2020, og der i øvrigt er ferie, som først kommer til udbetaling, når man forlader arbejdsmarkedet. For nogle har det ret lange udsigter.

Men det hele ender faktisk med at gå op, forklarer CS specialkonsulent Nadia Skovsborg.

– Så snart, vi går ind i den nye ferieperiode 1. september 2020 optjener du 2,08 dage pr. måned, og dem kan du afholde med det samme. Men du har også mulighed for at holde dem på forskud, så du har mulighed for at gøre indhug i den ferie, der kommer efterfølgende. Men den mængde, du ville tjene på 12 måneder, er den samme, så det handler bare om, hvordan den bliver placeret. Det eksempel, vi har læst om med efterårsferien, er jo kun, hvis du rent faktisk har holdt tre ugers sommerferie. Det har du ret til og krav på, så det holder de fleste.

– Vi er vant til, at vi har en bank med feriedage, som du kan tage ud og afholde, når du skal bruge det, og det er noget, du har optjent bagud. Nu går man ind og siger, at du kan bruge ferien, så snart du har optjent den, så du har ikke samme opsparing, og det er nok der, hvor folk føler sig snydt. I overgangsperioden har du kun sparet 16,68 dage op, og i efterårsferien 2020 har du kun 1,68 dage tilbage. Men ligeså snart du kommer ind i måneden efter, har du 2,08 nye dage og 2,08 nye dagen måneden efter igen. Du kan tage fra 1. september 2020, og så kan du tage et år frem og planlægge, hvordan du vil holde ferie. Du kan tænke på det som en form for kassekredit frem for en opsparing, siger Nadia Skovsborg.

Del denne artikel:

FacebookEmailTwitter

Tilbage til oversigt