Hvilke regler gælder, når du sendes hjem pga. COVID-19/Coronavirus?

torsdag 12.marts 2020 | Nyheder | Jane Munk |

Forsvarsministeriets Personalestyrelse har lavet en Q&A med spørgsmål og svar til de medarbejdere, der sendes hjem. Den kan du finde her.

For at begrænse smitten af COVID-19/Coronasmitte i Danmark, er det fra regeringen besluttet, at offentligt ansatte hjemsendes. Det gælder således også for medarbejdere i Forsvaret. Alle medarbejdere og aktiviteter, der ikke er kritiske for Forsvarets operative opgaveløsning hjemsendes og indstilles frem til den 13. april 2020.

Medarbejdere – herunder elever på Forsvarets uddannelser – som ikke indgår direkte i den operative opgaveløsning og kritiske beredskaber sendes hjem. Det samme gælder de fleste værnepligtige. Værnepligtige soldater, der indgår i vagt-, bevogtningstjeneste og beredskaber, herunder vagten ved De Kongelige Slotte og Palæer samt den strategiske reserve hjemsendes ikke.

Hjemsendte medarbejdere skal arbejde hjemmefra i det omfang, deres arbejdsopgaver tillader det. De skal fortsat stå til rådighed og vil modtage løn.

Møder, rejser, kurser, uddannelser og øvelser indstilles ligeledes i det omfang, det er muligt.

Forsvarsministeriets Personalestyrelse har lavet en Q&A med spørgsmål og svar til de medarbejdere, der sendes hjem. Den kan du finde her.

I CS følger vi situationen tæt, og vil fortsat være i dialog med forsvaret. Situationen kan udvikle sig fra time til time, og vi vil løbende videreformidle eventuelle ændringer eller nye forebyggende tiltag.

– Lige nu er det vigtigt, at vi alle overholder myndighedernes anbefalinger – det bør ikke være til diskussion. Og det handler især om sikkerheden for de mange udsatte grupper i samfundet, så det er nu at sammenholdet virkelig skal vise sin styrke, siger CS formand Jesper Korsgaard Hansen.

– Der bliver i disse dage truffet mange beslutninger, der ændrer vores hverdag markant, herunder også beslutninger fra vores direkte arbejdsgiver. Vi behøver ikke være enige i dem alle, men vigtigst af alt er, at vi står sammen lige her og nu. Sammenhold Styrker og det gør det også i denne situation landet er i lige nu.

– Når vi så kommer ud på den anden side – for det gør vi – så må vi professionelt håndtere de konkrete beslutninger hver for sig. Men lad os nu i fællesskab gøre alt, hvad der er muligt for at hjælpe til, hvor vi kan. Vi skal passe på hinanden og vise at Sammenhold Styrker.

Del denne artikel:

FacebookEmailTwitter

Tilbage til oversigt