Hvilke regler gælder, når du sendes hjem pga. COVID-19/Coronavirus?

torsdag 12.marts 2020 | Nyheder | Jane Munk |

For at begrænse smitten af COVID-19/Coronasmitte i Danmark, er det fra regeringen besluttet, at offentligt ansatte hjemsendes. Det gælder således også for medarbejdere i Forsvaret. Alle medarbejdere og aktiviteter, der ikke er kritiske for Forsvarets operative opgaveløsning hjemsendes og indstilles frem til den 13. april 2020.

Forsvarsministeriets Personalestyrelse har lavet en Q&A med spørgsmål og svar til de medarbejdere, der sendes hjem. Vi har samlet en del af dem her.

Medarbejdere – herunder elever på Forsvarets uddannelser – som ikke indgår direkte i den operative opgaveløsning og kritiske beredskaber sendes hjem. Det samme gælder de fleste værnepligtige. Værnepligtige soldater, der indgår i vagt-, bevogtningstjeneste og beredskaber, herunder vagten ved De Kongelige Slotte og Palæer samt den strategiske reserve hjemsendes ikke.

Hjemsendte medarbejdere skal arbejde hjemmefra i det omfang, deres arbejdsopgaver tillader det. De skal fortsat stå til rådighed og vil modtage løn.

Møder, rejser, kurser, uddannelser og øvelser indstilles ligeledes i det omfang, det er muligt.

I CS følger vi situationen tæt, og vil fortsat være i dialog med forsvaret. Situationen kan udvikle sig fra time til time, og vi vil løbende videreformidle eventuelle ændringer eller nye forebyggende tiltag.

Hvis CS bliver nødt til at lukke ned på grund af smittefaren, vil vi fortsat kunne træffes på telefon. Vi vil informere om dette via hjemmesiden. Vi vil dog være nødt at prioritere henvendelserne, hvilket vi håber, der vil være forståelse for.

– Lige nu er det vigtigt, at vi alle overholder myndighedernes anbefalinger – det bør ikke være til diskussion. Og det handler især om sikkerheden for de mange udsatte grupper i samfundet, så det er nu at sammenholdet virkelig skal vise sin styrke, siger CS formand Jesper Korsgaard Hansen.

– Der bliver i disse dage truffet mange beslutninger, der ændrer vores hverdag markant, herunder også beslutninger fra vores direkte arbejdsgiver. Vi behøver ikke være enige i dem alle, men vigtigst af alt er, at vi står sammen lige her og nu. Sammenhold Styrker og det gør det også i denne situation landet er i lige nu.

– Når vi så kommer ud på den anden side – for det gør vi – så må vi professionelt håndtere de konkrete beslutninger hver for sig. Men lad os nu i fællesskab gøre alt, hvad der er muligt for at hjælpe til, hvor vi kan. Vi skal passe på hinanden og vise at Sammenhold Styrker.

Del denne artikel:

FacebookEmailTwitter

Tilbage til oversigt