Overenskomstforhandlinger i skyggen af en pandemi

mandag 22.juni 2020 | OK21 | |

Det er svært at spå om fremtiden. Særligt lige nu, hvor hele samfundet er sat på pause, og der tales om en decideret økonomisk krise, som kan blive værre end den, vi så under finanskrisen i 2008. Derfor er det også svært at begynde at spå om, hvad vi kan forvente af forhandlingerne i 2021.

Sporene efter corona-pandemien kommer helt sikkert også til at have betydning, når der skal forhandles overenskomst. Derfor mener CS Formand Jesper Korsgaard Hansen også, at man skal være realistisk og skrue forventningerne en smule ned i forhold til de kommende overenskomstforhandlinger.

– Det er mildest talt en meget usædvanlig situation, som Danmark og verden er i for øjeblikket. På kort tid er der vendt op og ned på mange ting, der har gjort fremtiden mere usikker. Jeg er ikke i tvivl om, at vi nok i fællesskab skal komme på fode igen. Men mange ting vil nok forblive forandret for altid, da dette er erfaret fra tidligere kriser, siger han.

– Økonomisk vil Danmark nok også være udfordret på en helt anden måde, end vi havde forestillet os for bare få uger siden. Det vil forventeligt have en eller anden indflydelse på de kommende forhandlinger i forbindelse med overenskomstfornyelse i 2021.

– Der er svært at spå om fremtiden, men jeg vil opfordre til at afdæmpe forventningerne til et kommende resultat ved OK21, slutter han.

Del denne artikel:

FacebookEmailTwitter

Tilbage til oversigt