Sådan ser de fire nye militære bidrag ud

fredag 06.september 2019 | Nyheder | Jane Munk | Photographer name

På et pressemøde fredag fremlagde Statsminister Mette Frederiksen, Udenrigsminister Jeppe Kofod og Forsvarsminister Trine Bramsen fire militære bidrag.

Bidragene omfatter blandt andet et fregatbidrag til en amerikansk hangarskibsgruppe, samt et øget Nato beredskab.

Læs også:  “Ingen vil sige, der er problemer med at få tingene til at hænge sammen”

– Danmark og det danske forsvar er endnu en gang blevet bedt om at bidrage til fred og stabilitet ude i verdens brændpunkter. Det er jeg særdeles stolt over.

– For Danmarks sikkerhed og danskernes tryghed styrkes, når vi tager aktiv del i den internationale kamp mod terrorisme og ufred. Og så viser den brede vifte af bidrag, som vi nu lægger op til at sende af sted jo med al tydelighed, at Forsvarets evner, materiel og soldaternes kunnen er særdeles efterspurgt af vores allierede. Ligesom vi sætter en tyk streg under vores status som kernemedlem af NATO, lyder det fra Forsvarsminister Trine Bramsen.

Fakta om de fire bidrag:

Et kirurghold på 14 mand fra Forsvaret til en koalitionsbase i det nordøstlige Syrien.

Et substantielt beredskabsbidrag med en kampbataljon på cirka 700 personer, et større krigsskib med cirka 170 personer samt fire kampfly med støttepersonel til at styrke NATO’s afskrækkelses- og forsvarsprofil.

Et transportflybidrag med op til cirka 65 personer og et personelbidrag på op til cirka 10 personer til FN’s fredsbevarende mission, MINUSMA. Dertil kommer et helikopterbidrag med op til cirka 70 personer og 1-2 stabsofficerer til den franskledede Operation Barkhane i Sahel-regionen.

Et fregatbidrag med cirka 150 personer til samsejlads med en amerikansk hangarskibsgruppe i tre måneder.

Derudover ser regeringen positivt på et muligt flådebidrag til en international maritim indsats med europæisk forankring i Hormuz-strædet.

Læs også: Belastning af medarbejdere: Tallene lyver ikke

Del denne artikel:

FacebookEmailTwitter

Tilbage til oversigt