Trine Bramsen bliver ny forsvarsminister

torsdag 27.juni 2019 | Nyheder | Jane Munk, journalist |

Den 38-årige fynbo Trine Bramsen (S) bliver forsvarsminister i Mette Frederiksens nye socialdemokratiske regering. Hun overtager posten efter Claus Hjort Frederiksen (V).

Trine Bramsen har siden 2013 været Socialdemokratiets retsordfører. Ud over Retsudvalget er hun medlem af Forsvarsudvalget, Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik, Europaudvalget, Udvalget for Forskning, Innovation og videregående uddannelser samt Indfødsretsudvalget.

Trine Bramsen har ikke selv erfaring som soldat, men hun har – ud over sin post i Forsvarsudvalget – haft lidt med Forsvaret at gøre. Bramsen har en fortid som seniorkonsulent i revisions- og konsulenthuset Deloitte, og har blandt andet arbejdet som ekstern konsulent i Forsvarsministeriet. Hun er uddannet kandidat i Offentlig Administration og Virksomhedsstudier i 2007.

Trine Bramsen mener selv, at hun kan trække på sine erfaringer fra henholdsvis Forsvarsudvalget, retsordførerposten og sin fortid som konsulent i sit nye ministerembede.

– Jeg har siddet i Forsvarsudvalget i al den tid, jeg har siddet i Folketinget, og jeg har også tidligere arbejdet i Forsvarsministeriet som ekstern. Og på mange områder minder Forsvarsområdet og Retsområdet om hinanden. Det handler om borgernes tryghed, siger den ny Forsvarsminister om sine kvalifikationer til posten.

– At være Forsvarsminister handler først og fremmest om at være en god og stabil leder. At gå forrest og sætte kursen. Og så handler det om at være der lige bag de dygtige medarbejdere, vi sender ud i verden. De skal hele tiden have en viden om, at der står en minister bag dem med opbakning, siger hun til Ekstra Bladet.

Del denne artikel:

FacebookEmailTwitter

Tilbage til oversigt