Virksomhed modtager veteranpris: En samfundsopgave at tage hånd om veteranerne

mandag 03.februar 2020 | Nyheder | Jane Munk |

Virksomheden Securitas A/S har mere end 50 veteraner ansat. Det bliver nu belønnet prisen som Årets Veteranvirksomhed.

Det er første gang prisen bliver givet, og årsagen til, at valget er faldet på Securitas A/S er ifølge Forsvarsministeriet, at virksomheden arbejder målrettet med at rekruttere og fastholde veteraner – både ressourcestærke og veteraner med behov for ekstra støtte.

– Det er godt at se, at der er virksomheder, der kan se kvaliteten i at have veteraner blandt kollegaerne. Både de ressourcestærke veteraner og dem, der har det svært, siger CS formand Jesper Korsgaard Hansen.

– Jeg håber, at flere virksomheder vil følge trop. Det, at tage vare om vores veteraner, er ikke kun et ansvar for Forsvaret og for politikerne. Det er et ansvar for hele vores samfund, og det er derfor positivt at se en virksomhed gå foran som et godt eksempel, siger han.

De fleste veteraner kommer styrket hjem fra udsendelse i mission, og arbejdsløsheden for veteraner herhjemme er lavere end gennemsnittet af danskere.

Der er dog en gruppe af veteraner, der enten har fået fysiske eller psykiske skader efter udsendelse, og for hvem det er sværere at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Denne gruppe har brug for en særlig indsats, og det er netop den særlige indsats, den nystiftede pris skal honorere.

Prisen anerkender virksomheder, offentlige arbejdsgivere og frivillige organisationer, der fremmer rekruttering og fastholdelse af veteraner på arbejdsmarkedet, ligesom den har til formål at øge opmærksomheden på veteraners særlige kompetencer.

Del denne artikel:

FacebookEmailTwitter

Tilbage til oversigt