Whistleblower-ordning på vej for statens ansatte

onsdag 20.februar 2019 | Nyheder | |

Statsminister Lars Løkke Rasmussen samt regeringens to andre partiledere, Anders Samuelsen og Søren Pape Poulsen, skriver onsdag i en kronik i Berlingske, at man vil indføre en whistleblower-ordning i hele staten. En ordning, hvor medarbejderne kan indberette kritisable forhold helt anonymt.

Netop anonymiteten er der lagt stor vægt på i planen om den nye ordning. Indberetningerne skal efter planen foregå via en it-løsning, som sikrer anonymitet både ved første indberetning, og hvis der sidenhen skal indhentes flere oplysninger, skriver partilederne i Berlingske.

Hos CS er formand Jesper K. Hansen umiddelbart positivt stemt overfor en anonym ordning. Han er dog også spændt på at se noget mere konkret i forhold til den nye ordning.

– Det er vigtigt at medarbejderne i det offentlige har en ordentlig mulighed for at ytre deres bekymring til ledelsen, hvis de føler, at regler bliver overtrådt. Jeg er som udgangspunkt positivt stemt overfor en ordning, som sikrer anonymiteten hos medarbejderen, men inden jeg råber hurra med hænderne i vejret, skal vi være sikre på, at det er en ordning, som medarbejderne rent faktisk vil bruge, og at den fungerer efter hensigten, siger han.

Han mener desuden, at det er vigtigt at en whistleblower-ordning ikke kommer til at erstatte tillidsrepræsentantens rolle med at forelægge forslag, henstillinger og klager fra medarbejdere, samt at varetage medlemmernes interesse overfor ledelsen.

– CS opfordrer stadig til, at man i første omgang går til sin lokale tillidsrepræsentant, hvis man har bekymringer i forhold til en kollega eller leder. Så kan tillidsrepræsentanten lufte bekymringerne direkte overfor den pågældende eller henvende sig til os, som kan tage sagen videre.

Whistleblower-ordningen bliver i første omgang udrullet for ansatte i politiet, PET, anklagemyndigheden, kriminalforsorgen og Justitsministeriet pr. 1. marts. Derefter bliver den udrullet på resten af Statens område.

Del denne artikel:

FacebookEmailTwitter

Tilbage til oversigt