CS formand: Få gang i en holdbar plan i Guineabugten

I mere end en uge har ESBERN SNARE sejlet rundt i Guineabugten med fire døde formodede pirater og fire levende af samme herkomst. Det er meget lang tid at sejle rundt uden at have en fast plan for, hvad der så skal ske.

ESBERN SNAREs besætning har løst en opgave, som danske politikere har sendt dem ud på. Nemlig at forhindre piratangreb og overfald i Guineabugten. Det er derfor også fint, at alle ombord var beredte på at løse den opgave, og havde såvel kølerum til de afdøde, lægehjælp til sårede, og fængselsfaciliteter klar til de tilbageholdte. Det er også fint, at både psykologer, jurister og auditører efterfølgende er i gang med at bistå med deres ekspertiser.

Men det er ikke i orden, at der er et stort spørgsmålstegn omkring, hvad der så videre skal ske med de tilfangetagne.

Et er, at man sender et dansk krigsskib af sted på et udelukkende dansk mandat. Et andet er, at man ikke har en tydelig plan for, hvad der så skal ske, når skibet går i gang med at løse de opgaver, der er blevet stillet. Har man virkelig slet ikke lært af de erfaringer, søværnet -og forsvarsministeriet høstede, da flådefartøjer blev sendt til aktion i Adenbugten for over 10 år siden?

Igen sejler et krigsskib rundt med fanger ombord, som de ikke på forhånd har fået en klar instruks på, hvad de skal gøre med. Her er også tale om fire døde personer, der skal behandles med naturlig dansk respekt, uagtet deres baggrund og motiv.

Jeg er sikker på, det må være en stor belastning for en skibsbesætning at sejle rundt med uønskede ’gæster’ ombord. Det hørte vi fra Adenbugten. Men det er endnu sværere ikke at vide, hvad der så skal ske med dem og især hvornår.

Politikerne har sendt skibet af sted. Træf nu den beslutning, så ESBERN SNARE kan komme videre i løsningen af de opgaver, I politikere har givet dem. Og en plan, der også dur, næste gang ESBERN SNARE har fuldført sit formål.

Andre nyheder

Nyheder

Retten til at sige sin mening

De sociale medier sprudler med meninger, synspunkter, kommentarer og udgydelser. For danskerne er ikke blege for at bruge deres grundlovssikrede ret til at ytre sig.

Læs mere »