Hvis du bliver kontaktet eller sigtet af Forsvarets Auditørkorps

I CS oplever medlemskonsulenterne, at der stadig kommer flere henvendelser fra medlemmer, der bliver kontaktet af Forsvarets Auditørkorps. Ofte er der tale om mindre forhold, som måske ikke tidligere har været årsag til en direkte straffesag. Tendensen kan ses i Auditørkorpsets Årsberetning, der kom frem tidligere på året. Her kunne man blandt andet læse, at antallet af oprettede straffesager var steget med 17 procent fra 2018 til 2019.

Det interessante er dog, at antallet af sanktioner forblev stort set det samme i perioden. Faktisk faldt det fra 340 til 327, ligesom antallet af domme også faldt i samme periode. Selv om sagen ender med en frifindelse, er det noget, der tærer på medlemmet, og som påvirker dem både i deres arbejde og fritid. Den yderste konsekvens ved en straffesag er jo, at sagen får ansættelsesretlige konsekvenser. For eksempel ved at man mister den sikkerhedsgodkendelse, der er nødvendig for at udføre ens job.

Medlemskonsulenterne i CS oplever ganske ofte, at medlemmerne er i tvivl om hvordan de skal forholde sig hvis de bliver kontaktet af Forsvarets Auditørkorps (FAUK). Vi har derfor lavet denne mini-vejledning med 10 gode råd. Vejledningen kan bruges både af tillidsrepræsentanter og andre, der er usikre på hvordan de skal agere når de bliver kontaktet af FAUK fx med henblik på afhøring. De 10 nedenstående råd er baseret på vores erfaring med FAUK og militære straffesager.

 

Hvis sagen ender med at du får fremsendt et bødeforlæg fra FAUK, så skal du være opmærksom på, at i det øjeblik, du betaler bøden, erkender du samtidig sagens faktiske forhold.

Dette betyder, at Forsvarsministeriets Personalestyrelse bliver orienteret om forholdet, og dette kan føre til, at sagen får det man kalder ansættelsesretlige konsekvenser. Du kan også risikere at miste din sikkerhedsgodkendelse, hvilket kan få indflydelse på din mulighed for at udføre dit job.

Kontakt

OLE KJÆR POULSEN
Medlemskonsulent
Telefon: 36 90 89 06
E-mailE-mail

Kontakt

Jan Berg Rasmussen
Medlemskonsulent
Telefon: 36 90 89 51
E-mailE-mail