“Vores medlemmer vil egentlig bare gerne kunne passe deres arbejde”

Sådan lød hovedbudskabet fra CS’ formand, Jesper Korsgaard Hansen, da han fredag holdt oplæg ved Folk & Sikkerheds årlige konference i Landstingssalen på Christiansborg.

Under oplægget kunne Jesper Korsgaard Hansen referere til de mange bekymrende samtaler, han har haft med CS’ tillidsrepræsentanter fra over hele landet, der på forskellig vis oplever, at travlhed, topstyring og nedskæringer gør det svært at løse hverdagens kerneopgave.

Her er nogle af Jesper Korsgaard Hansens vigtigste pointer til de politikere, der var til stede i salen:

– FASTHOLDELSE: Færre søger ind i forsvaret, og for mange bliver kun i kort tid.

– MISMATCH MELLEM RESSOURCER OG OPGAVER: Der er for få soldater til for mange opgaver. Enten må der findes flere penge, eller også må politikerne erkende, at man ikke kan det hele med de nuværende ressourcer.

– UDSTYR MANGLER: Soldaterne oplever, at de ikke kan få udleveret den mest basale udrustning, støvler og grej.

– KARRIERE: Der mangler karriere- og uddannelsesplaner for medarbejderne, og derfor ender man i yderste konsekvens med at tabe personellet på gulvet.

– MINISTERIE OG LEDELSE VISER IKKE TILLID TIL MEDARBEJDERNE: Fejl ét sted i forsvaret medfører nye besværlige regler og administrativt merarbejde for alle forsvarets medarbejdere – også de steder, hvor tingene allerede fungerer.

Inden længe begynder forhandlingerne om et nyt forsvarsforlig. CS og Jesper Korsgaard Hansen har med dagens oplæg forhåbentligt gjort det klart, hvor et nyt forlig med fordel kan begynde.

Andre nyheder

Nyheder

På vagt i ekstremernes land

Arktis kaldes ekstremernes land. Polarørkenen, klipperne, floderne og det omkringliggende ishav udgør et smukt, men ugæstfrit landskab, og afhængig af egn og årstid kan temperaturerne

Læs mere »
Top Leder

Leder: En stabil platform

Vi skal passe på, at dagligdagens mange udfordringer ikke vokser sig så store, at de står i vejen for udviklingen, for så ender vi med en arbejdsplads, som ingen har lyst til at blive på.

Læs mere »