[main-menu-links-mixin]
Milliarderne strømmer til Forsvaret. Når statsminister Mette Frederiksen siger: “køb, køb, køb,” og forsvarsminister Troels Lund Poulsen siger: “hastighed, hastighed, hastighed,” så siger CS formand Jesper Korsgaard Hansen, “løn, løn, løn.” For løn er fastholdende. Og hvem skal betjene alt det nyindkøbte materiel? Vi kan ikke tale om rekruttering og fastholdelse i Forsvaret uden også at tale om lønnen. CS kalder det forsvarlig løn. Hvis man skal være soldat i mange år, skal man have en ordentlig løn, som afspejler ens erfaring og ekspertise.
De fleste kommer ind i Forsvaret, når de er helt unge. Senere i livet stiger de økonomiske forpligtigelser, og løn kan blive afgørende for fastholdelse. Men som ansat i Forsvaret, stiger man ikke ret meget i løn, fra man starter, til man går på pension. Det er et problem. For hvis man som soldat kan se, at man gennem det meste af karrieren har udsigt til at få den samme løn, som man fik, da man var 20 år, er det pludselig ikke så attraktivt.
Podcasten varer ca. 12 minutter.
Soldaternes løn skal op – og det haster, hvis man vil sikre sig, at vi kan fastholde og rekruttere til den historiske oprustning, vi er i gang med. Hvordan det skal ske, er ikke afgørende for CS. Det optimale vil være at løfte basislønnen, men kan det ikke lade sig gøre, er der også andre veje. F.eks. ved at gøre vores tillæg mere tidssvarende. Jeg er åben for alle løsninger, der kan give CS medlemmer mere i lønposen. Det vigtigste er, at der sker noget, siger CS formand Jesper Korsgaard Hansen.
[main-menu-links-mixin]