Få op til 30.000 kr. til kurser og efteruddannelse

28. januar 2021 | Jane Munk

Skal 2021 være året, hvor du styrker dine kompetencer, forandringsevne og markedsværdi? Skal det være året, hvor du udbygger dine evner til nye ansvarsområder eller måske lige frem tager springet ind i en ny karriere? Lige meget hvad dit slutmål er, så kan tidspunktet for kompetenceudvikling ikke være bedre, for der ligger penge og venter på dig.

Den Statslige Kompetencefond kan både levere støtte til transport, materialer og selve det kursus eller den aktivitet, der skal udvikle dine kompetencer. Din arbejdsplads skal dog også være med til at dække nogle af udgifterne.

Ansøg nu og tag afsted senere

Det kan være svært at planlægge kursusaktiviteter, når landet er lukket ned i en Corona-pandemi. Men det behøver ikke stoppe dine udviklingsdrømme. Aktiviteten, du ansøger om støtte til, kan begynde helt op til ni måneder efter, du har ansøgt. Det giver masser af tid til planlægning. Og bliver din uddannelse udskudt på grund af COVID-19, har du mulighed for at rykke sluttidspunktet for din ansøgning helt op til to år.

Sådan har andre medlemmer søgt

Du kan søge om støtte til et væld af kurser, uddannelser, aktiviteter og meget mere, der kan give dig ny viden og papir på nye kompetencer. Her er nogle eksempler på uddannelser og forløb, som fondspuljen til Centralorganisation af 2010 på det seneste har givet støtte til:

  • Diplom i ledelse
  • Software- og IT-kurser
  • Diplom i jura
  • Dronebevis
  • Sprogkurser
  • Kommunikation og konflikthåndtering
  • Projektledelse

Mange vælger at søge om støtte til et modul af en diplomuddannelse, men fonden støtter også moduler af uddannelser på andre niveauer.

LÆS OGSÅ: Chefsergent Henrik har brugt Kompetencefonden til efteruddannelse – sådan gør du

En fond med fem puljer

Den Statslige Kompetencefond er inddelt i fem puljer, der hver for sig repræsenterer statens fem faglige målgrupper. Retningslinjerne for adgang til støtte bliver fastlagt af overenskomstparterne. Er du ansat i staten på en overenskomst under Centralorganisationen af 2010 – og det er du som medlem af CS – så har du også mulighed for at søge i fondspuljen for Centralorganisationen af 2010.

Se nyeste retningslinjer for puljen til Centralorganisation af 2010 på kompetenceudvikling.dk.

Særlig indsats øger støttebeløb

Den årlige beløbsgrænse er 30.000 kr. men overenskomstparterne har for nylig besluttet, at der kan gives op til 50.000 kr. til masteruddannelser. Denne særlige indsats i fondspuljen for Centralorganisation af 2010 er gældende fra den 4. januar 2021 og udløber den 31. marts 2021.

Læs mere om den særlige indsats på kompetenceudvikling.dk.

Den Statslige Kompetencefond er et af resultaterne af overenskomsten fra 2018 for statsligt ansatte. Fonden omfatter alle, der i deres ansættelse er omfattet af en statslig overenskomst. Både medarbejdere og ledere. Kommunerne har Den Kommunale Kompetencefond, Regionerne har Den Regionale og staten har Den Statslige Kompetencefond.

Sådan ansøger du Den Statslige Kompetencefond:

  1. Find pris, start- og slutdatoer samt et link til den aktivitet, du gerne vil have støtte til
  2. Lav en aftale med din leder, der i sidste ende skal godkende din ansøgning
  3. Opret en bruger, udfyld og indsend din ansøgning på DenStatsligeKompetencefond.dk
Søg