Arkivfoto FSV

Pensionsalder til debat

CS formand: Spændende, men jeg vil gerne se konkrete forslag

Mette Frederiksen fremlagde på et pressemøde Socialdemokratiet holdt i forbindelse med deres sommermøde forleden, at det i år 2025 er sidste gang, at Socialdemokratiet vil stemme for, at pensionsalderen skal stige.

Det var i Velfærdsaftalen fra 2006, at det blev besluttet, at pensionsalderen skal stige i takt med levealderen. Men det blev dog også aftalt, at det skal stemmes igennem hvert femte år. Og det er det, som Mette Frederiksen i interviewet fortæller, at Socialdemokratiet vil gøre en sidste gang i 2025, hvor der skal stemmes igen. Det vil sige, at pensionsalderen, hvis det står til partiet, ikke vil stige til mere end 70 år.

Meddelelsen bragte hun som partiformand og ikke som statsminister eller med regeringen som afsender.

Hun fremlagde ikke en konkret plan, men sparkede diskussionen om pensionsalderen i gang, og det var et emne, der vandt genklang hos fagbevægelsen.

I et interview med Berlingske uddybede partiformanden yderligere Socialdemokratiets udspil.

-Der er flere veje, man kan gå, og det er jo den diskussion, vi nu skal have som samfund. Det centrale for mig er at sige, at næste år er sidste gang, vi stemmer for blindt at hæve pensionsalderen med et år, udtalte hun.

Da Berlingskes journalist så spurgte, om hun forestiller sig en ’form for differentieret pensionsalder, hvor man skelner mellem forskellige faggrupper?’ svarede hun;

-Havde jeg en konkret model, lagde jeg den frem. Jeg synes, det rigtige er, at jeg på vegne af Socialdemokratiet melder, hvad vores position er, og at der nu er god tid til at tænke over det.«

-Men det skal være mere lempeligt end i dag? spurgte Berlingske så og hertil var svaret kort og klart;

-Ja!

Da der ikke – endnu – er en fast plan eller konkretisering lagt på bordet, er det umuligt at sige, hvilken betydning det reelt vil få for CS medlemmer i Forsvaret.

Som CS formand Jesper Korsgaard Hansen udtrykker det; så aner vi ikke, hvad det reelt vil komme til at betyde.

-Mette Frederiksen udtaler sig som partiformand og ikke som regering. Hun taler til sine vælgere. Men det er interessant at tage diskussionen op. Det giver god mening at tage emnet op til debat, men vi vil gerne se noget meget mere konkret på bordet, før vi kommer med vores endelige holdning, tilføjer Jesper Korsgaard Hansen.

Andre nyheder

Nyheder

Pensionsalder til debat

CS formand: Spændende, men jeg vil gerne se konkrete forslag Mette Frederiksen fremlagde på et pressemøde Socialdemokratiet holdt i forbindelse med deres sommermøde forleden, at

Læs mere »
Søg