Jakob Ellemann-Jensen bliver ny forsvarsminister

Danmark har fået ny regering, og dermed også en ny forsvarsminister. Torsdag formiddag offentliggjorde statsministeriet, at Jakob Ellemann-Jensen (V) bliver vicestatsminster og forsvarsminister.

Jakob Ellemann-Jensen har været formand for Venstre siden 2019. Han er desuden reserveofficer og har blandt andet en udsendelse til Balkan på sit militære CV.

CS formand Jesper Korsgaard Hansen ønsker den nye minister tillykke med posten og er glad for, at forsvarsområdet tilsyneladende er højt prioriteret i den nye regering.

– Jeg synes, vi kan være godt tilfredse, og jeg glæder mig til samarbejdet, siger han.

– At vi nu har en forsvarsminister som samtidig er vicestatsminister viser, at forsvarsområdet har en meget central placering i regeringens politik. Det er vi naturligvis glade for, for vi har hele tiden sagt, at det er et område, der skal tages alvorligt, siger han og tilføjer, at det også er positivt, at forsvarsministeren har en indsigt i forsvaret, som han kan bruge i sit politiske arbejde.  

Et af de absolut vigtigste punkter på den nye forsvarsministers dagsorden er at få et nyt forsvarsforlig i hus. Et forsvarsforlig, der forhåbentligt kommer til at have medarbejderne i fokus. Særligt i forhold til at få løst de store problemer med fastholdelse og rekruttering.

Regeringsgrundlaget, som blev offentliggjort onsdag, løfter lidt af sløret for regeringens planer på forsvarsområdet.

Blandt andet vil man fremrykke det varige løft af udgifterne til forsvar og sikkerhed til 2 pct. af BNP fra 2033 til 2030. For at finansiere løftet af forsvaret – og dermed Danmarks sikkerhed,  foreslår regeringen at afskaffe en helligdag.

I forhold til det kommende forsvarsforlig vil regeringen blandt andet se på Forsvarets samlede organisering og ledelsesstruktur. Nye investeringer og arbejdspladser skal placeres med den geografiske balance for øje, og derudover vil regeringen styrke fastholdelse og rekruttering ved at sikre bedre samspil mellem Forsvarets uddannelser og de civile uddannelser.

Foto: Instagram

Jakob Ellemann-Jensen CV:

  • Koncernjurist, GN Store Nord A/S, 2007-2011.
  • Afdelingschef, IBM Danmark A/S, 2005-2007.
  • Jurist, IBM Danmark A/S, 2002-2005.
  • Juridisk rådgiver, PwC Consulting A/S, 2000-2002.
  • Officer af Reserven fra 2000.
  • Kaptajn, Den danske Bataljon i Bosnien-Hercegovina, 1999-2000.
  • Premierløjtnant af reserven, Den internationale Brigade, 1996-1999.
  • Løjtnant, Sjællandske Livregiment, 1994-1996.
  • Værnepligtig menig og sergent, Den Kongelige Livgarde, 1992-1994.

Andre nyheder

Ikke-kategoriseret

Nu optjener militære lærling anciennitet

CS og FPS har indgået en aftale om anciennitet for militære lærlinge. Aftalen betyder, at militære lærlinge, som gennemfører en erhvervsuddannelse med lærlingeløn (basisløngruppe 0)

Læs mere »