Foto: Hærens Sergentskole

Parade for de nye oversergenter

En festdag ikke kun for eleverne -men også for de pårørende. Så enkelt kan det siges om dét arrangement, der fandt sted på Hærens Sergentskole i Varde i dag.

48 sergenter har gennemgået uddannelsen til oversergent, og kan i den nærmeste fremtid se frem til at få en bue mere på ærmet. Og det er en rigtig god grund til at fejre dagen. Selve udnævnelserne sker ikke længere på skolen men ude på egne tjenestesteder, men uddannelsesbeviset kan man stadig overrække på skolen.

I dagens anledning var der ikke kun taler og overrækkelse af uddannelsesbeviser, men også en parade og musik. Sidstnævnte sørgede Slesvigske Musikkorps, også kaldet SMUK, for.

Udover eleverne selv og deres pårørende samt instruktører og ledelse på Sergentskolen, var Hærbefalingsmanden også inviteret, og fra CS deltog hovedbestyrelsesmedlem Esben Keisig, der også kunne overrække en gave til ’bedste kammerat’ på holdet.

Oversergentuddannelsen varer 12 uger, og det er en uddannelse, der bl.a. inkluderer skydelederuddannelse, sprængningsuddannelse og faglærerkursus samt meget mere. I dag var det OSU Hold 1, der var færdige. De startede på uddannelsen tilbage i januar, og næste hold starter om et par uger, mens årets tredje hold Oversergentelever starter medio september.

Og der er stor efterspørgsel på oversergenter, så de skal nok blive hilst velkommen ude på de mange tjenestesteder.

Andre nyheder

Nyheder

Værd at vide i en ferietid

Du har ret til at holde tre ugers sammenhængende ferie i den periode, der kaldes hovedferien. Det er fra 1.maj til 30.september. Hvis du selv

Læs mere »
Nyheder

Kursen er sat mod nye krigsskibe

En række maritime organisationer er gået sammen med Forsvaret i et ’Nationalt Partnerskab’, der her til morgen kunne offentliggøre anbefalinger, der indeholder analyser og en

Læs mere »
Søg