Gothersgade kaserne er en af de kaserner, der trænger til renovering. Arkivfoto: FSV

Endelig penge på vej til vedligehold

Forligskredsen med forsvarsministeren i spidsen har besluttet at give en bevilling på 42 millioner kroner specifikt til at sætte ’nødvendige vedligeholdelsesprojekter’ i gang. Pengene skal allerede gives her i 2024.

-Endelig en god nyhed. Det er også hårdt tiltrængt, og jeg glæder mig over, at politikerne endelig har lyttet til medarbejderne og kan handle derefter. Det er heller ikke et øjeblik for tidligt. Jeg er ikke sikker på, at 42 millioner kroner er nok, men det er i hvert fald en begyndelse, siger CS formand Jesper Korsgaard Hansen og han fortsætter;

-Derfor håber jeg, at det vil blive taget godt i mod ude på tjenestestederne. Samtidig er det vigtigt at få inddraget de stedlige samarbejdsudvalg, så medarbejderne kan medvirke lokalt i beslutningerne. Noget som jeg vil følge med i, da det var et af fokuspunkterne, da vi talte om initiativet på det seneste møde i det centrale samarbejdsudvalg.

At bevillingen er tiltrængt kan talrige eksempler landet over vise. Så sent som i starten af denne uge, luftede tillidsrepræsentant på Aalborg Kaserner, seniorsergent Leon Aaen Høivang sine frustrationer til den lokale tv-station TV 2 Nord, hvor han kunne fortælle, at de bygninger, som medarbejderne -soldater og civile- arbejder i til dagligt er nedslidte, og ikke har set skyggen af renovering de seneste tyve år.

Det drejer sig bl.a. om utætte vinduer der må lukkes til med gaffatape, revner i bygningsværket, både indvendigt og udvendigt, afskallet maling på bygningernes facader og manglende siddepladser til de ansatte.

Til CS kunne Leon Aaen Høivang yderligere konstatere;

-Jeg synes, at det er skrækkeligt, at vi udsætter vores medarbejdere for det her!

Vurderes lokalt

På talrige andre tjenestesteder kan de nikke genkendende til Høivangs udtalelser. På Gothersgade kaserne har det været helt galt med vinduer, der faldt ud af rammerne, toiletter der ikke kunne bruges, utætte tage o.s.v. På Antvorskov kaserne har man måttet lukke bygninger, fordi de er ramt af skimmelsvamp, og sådan kan man fortsætte.

Men endelig lader det altså til at hjælp ER på vej.

Forsvarsministeriet skriver selv på deres hjemmeside; ’Bevillingen betyder, at vedligeholdelsen af Forsvarets tjenestesteder bliver styrket – herunder kaserner, flyve- og flådestationer. Der skal afsættes 42 mio. kr. til styrket vedligehold, og det vil være op til de enkelte tjenestesteder lokalt at vurdere, om midlerne skal bruges til flere reparationsopgaver, pleje af områder mm. Tilførslen af midler vil blive tilføjet til det allerede igangsatte arbejde med at genoprette fundamentet på ejendoms­området’.

Udgifterne til tiltagene prioriteres inden for Forsvarsministeriets samlede økonomiske ramme i 2024. En evt. videreførelse af initiativerne i 2025 og frem vil skulle besluttes og finansieres særskilt.

Andre nyheder

Nyheder

Endelig penge på vej til vedligehold

Forligskredsen med forsvarsministeren i spidsen har besluttet at give en bevilling på 42 millioner kroner specifikt til at sætte ’nødvendige vedligeholdelsesprojekter’ i gang. Pengene skal

Læs mere »
Søg