Den 6. maj åbner Den Statslige Kompetencefond for ansøgninger til uddannelsesstøtte, i syv dage. Læs, hvad CS-medlem og chefsergent Kenny fik penge til. Og få gode råd til at søge.
Derfor er det vigtigt: Du har mulighed for at videreuddanne dig og styrke dine kompetencer.
Det sker der nu: Den Statslige Kompetencefond åbner for ansøgninger fra 6. maj kl. 10.00 indtil 12. maj kl. 17.00. Alle ansøgninger behandles i tilfældig rækkefølge efter ansøgningsfristen.
Det betyder det for dig: Du kan få op til 30.000 kr. i uddannelsesstøtte, hvis du er omfattet af en CO10-overenskomst. Det er alle CS-medlemmer.
Chefsergent Kenny har arbejdet i mere end 10 år ved Beredskabsstyrelsens Center for Uddannelse i Tinglev. Han har søgt midler i Den Statslige Kompetencefond flere gange – et modul ad gangen. Nogle moduler har han fået midler til, andre har hans arbejdsgiver betalt.
– Jeg vil gerne udvikle og udfordre mig selv. Jeg har blandt andet taget en akademiuddannelse i ledelse – og er snart færdig med diplomuddannelsen i ledelse. Det eneste, jeg selv har betalt, er forplejning, siger Kenny.
Selv om han ikke har ledelsesansvar i sin daglige stilling, har uddannelsen haft stor betydning for hans arbejde – og hans karriere:
– Jeg underviser i ledelse på både indsatsleder- og holdlederuddannelsen. Jeg har kunne inddrage teorier fra uddannelsen direkte i undervisningen. Det har gjort mig stærkere som underviser. Og har derudover bidraget til, at jeg er rykket fra seniorsergent til chefsergent. Det har også betydet en lønstigning.
Værdien stopper ikke der:
– Jeg har nu en uddannelse, jeg også kan bruge i det civile. Hvis jeg en dag ikke skal være i Beredskabsstyrelsen eller Forsvaret, så stiller det mig bedre. Så jeg er rigtig glad for, at jeg har haft muligheden.
Kennys råd: Hav en plan og vær opmærksom på frister

Kenny opfordrer alle, der overvejer at søge, til at komme i gang – men også til at tænke strategisk:
– Lav en helt klar plan fra starten: Hvilke moduler vil du tage, og hvornår? Skriv det hele ind i ansøgningen – med datoer og det hele. Så viser du, at du har tænkt det hele igennem. Det gør det lettere for fonden at vurdere din ansøgning – og for din leder at godkende den, fortæller Kenny.
Han understreger også vigtigheden af at følge op og tage ansvar for processen:
– Husk selv de vigtige datoer, og giv din leder besked i god tid. Måske skal din leder sidde klar ved computeren for at godkende noget. Det er dit ansvar at holde styr på det.
Gør brug af muligheden
For Kenny er budskabet klart:
– Fonden er til for os. Hvis man vil dygtiggøre sig, så skal man søge. Det er en chance for at få en masse kompetencer med i rygsækken. Det er vigtigt, at vi gør brug af muligheden – ellers er den jo spildt. Så det er bare med at komme i gang.
Guide: Sådan søger du fondsstøtte
Sæt dig ind i fondens regler
Læs de generelle regler
Læs CO10-fondspuljens reglerLeder godkender og indsender ansøgning: Man kan søge om støtte fra fonden, når medarbejder og leder har indgået aftale om en konkret kompetenceudviklingsaktivitet. Når du har udfyldt ansøgningen og trykker ’indsend’, bliver ansøgningen automatisk sendt videre til din leder. Du skal oplyse din leders e-mail i ansøgningen. Først når din leder godkender ansøgningen, bliver den sendt til fonden. Hvis ansøgningen sendes til en pulje, der er lukket, bliver den afvist.
Man kan få støtte til en række kompetenceudviklingsaktiviteter.
- Akademimodul(er)
- Diplommodul(er)
- Mastermodul(er)
- AMU-kurser (ej lovpligtige)
- Fagspecifikke kurser
- Realkompetencevurdering (RKV-/IKV-forløb)
- Efteruddannelseskurser på uddannelsesinstitutioner, som også gennemfører akademiuddannelser, diplom- og masteruddannelser.
- Moduler, som udbydes som enkeltfag på tompladsordning på bachelor- og kandidatuddannelser
- Førleder- og lederuddannelse
- Karriereafklaringskurser
- Studieforberedende kurser
Man kan også søge om støtte til individuelle, supplerende aktiviteter og kurser, som har fokus på digitalisering og IT.