CS: Ingen aftale om operative tjenesterejser

11. april 2025 | Stine Lintrup

Forhandlingerne mellem Personelkommandoen og CS er brudt sammen. Det skyldes, at arbejdsgiver ikke vil give den betaling, I har ret til.

  • Derfor er det vigtigt: ”Jeg kan ikke acceptere, at medlemmerne sendes på ’operative tjenesterejser’ for en markant lavere ydelse, end de har ret til. Og samtidig kræver arbejdsgiver høj grad af fleksibilitet i arbejdstidens tilrettelæggelse. Derfor siger vi nej”, fastslår CS formand Jesper Korsgaard Hansen.

  • Hvad sker der nu: Honoreringen fortsætter som hidtil.

  • Hvad betyder det for dig? Der er ingen ændringer i forhold til i dag.

Hvorfor kan Personelkommandoen og CS ikke blive enige?

Placeholder Image 1
CS formand Jesper Korsgaard Hansen

– Gennem de to år vi har forhandlet, har Personelkommandoen ikke flyttet sig nok. Fx er tillægget for ’operative tjenesterejser’ kun blevet forøget med et yderst beskedent beløb, siger CS formand Jesper Korsgaard Hansen.

Betaling for konstabelgruppen har over to år rykket sig fra 1.020 kr. om dagen til 1.060. For sergentgruppen er beløbene gået fra 1.200 til 1.258 kr. om dagen.

Samtidig lægger Personelkommandoen op til, at I skal arbejde op til 84 timer på en seks-dages arbejdsuge – og derudover stå til rådighed i den periode, I ikke er på arbejde.

Alene det tilkaldevagttillæg man, under normale omstændigheder, får for at stå til rådighed for arbejdsgiver i sin fritid udgør gennemsnitligt ca. 600 kr. om dagen, hvilket jo fuldstændigt udhuler den tillægsdannelse arbejdsgiver tilbyder i aftalen.

– Havde CS accepteret den nye aftale, ville arbejdsgiver også kunne anvende døgntjeneste ubegrænset. Og sådan kunne jeg blive ved.

-Arbejdsgiver vil have fuld fleksibilitet, men vil ikke betale for det. Den dag, arbejdsgiver vil betale, hvad det koster, indgår jeg gerne en aftale, siger CS formand Jesper Korsgaard Hansen.

Tilkaldevagt

Forstå vores regnestykke for tilkaldevagttillæg

Når man fratrækker kontantværdien af den gennemsnitlige størrelse på tilkaldevagttillægget, er der kun ca. 650 kr. tilbage. Det beløb skal både dække merarbejde, ulempegodtgørelse, variable ydelser mv. i det pågældende døgn.

Øvelsestillæg

* Regnestykket er baseret på den gennemsnitlige realløn uden pensionsbidrag for konstabelgruppen.

Forstå vores regnestykke for øvelsestillæg

Med aftaleudkastet vil du skulle have 1.000 kroner op af lommen, når du er på øvelse. Med aftaleudkastet går jeres honorar nemlig fra 2.281,70 kr. i døgnet til kun 1.257,75 kr.

Derudover vil aftaleudkastet have afgørende betydning i forbindelse med INTERFLEX. Det skyldes, at arbejdsgiver i stigende grad anvender øvelsesdøgn. Fx var forbruget på det seneste udsendte hold til INTERFLEX i gennemsnittet på hele 26 øvelsesdøgn, hvilket svarer til næsten 30% af den samlede udsendelseslængde.

FRONTEX

*Regnestykket er baseret på gennemsnittet af realløn, minus pensionsbidrag for konstabelgruppen.

Forstå vores regnestykke for udsendte til FRONTEX

En konstabel i FRONTEX vil med arbejdsgivers aftaleudkast miste omkring 200 kr. om dagen. Det skyldes, at arbejdsgiver ønsker at ’operative tjenesterejser’ skal erstatte de aftaler, der gælder for FRONTEX.

Det skal retfærdigvis nævnes, at der ud over selve tillægget også ydes en ugentlig erstatningsfridag, da aftaleudkastet er baseret på en 6-dages arbejdsuge. Værdien af denne erstatningsfridag har vi desværre heller ikke kunne opnå enighed omkring.

Erstatningsferie

*Regnestykket er baseret på gennemsnittet af realløn, minus pensionsbidrag for konstabelgruppen.

Forstå vores regnestykke for erstatningsfridage

Erstatningsfridagen bliver cirka 500 kr. mindre værd.

I aftaleudkastet har arbejdsgiver ikke ønsket at honorere erstatningsfridage efter den normale takst. I stedet ønsker arbejdsgiver at anvende den faste sats for 2/7-dage, som er væsentligt lavere. Da der er tale om en tjenesterejse, er det selvfølgelig taksten for en erstatningsfridag, der skal anvendes.

Søg